Napoli Teknik Direktörü Rafael Benitez, Trabzonspor karşısında alacakları iyi bir sonucun kendilerine güven sağlayacağını, alacakları kötü bir sonucun da telafisi olduğunu belirtti. Başarılı hoca, hedeflerinin kupayı kazanmak olduğunu söyledi.

Benitez, UEFA Avrupa Ligi 2. Tur ilk maçında yarın akşam Trabzonspor ile oynayacağı maç öncesi Türk futbolcusu Gökhan İnler ile Hüseyin Avni Aker Stadı’nda basın toplantısı düzenledi. Liverpool’u çalıştırırken Beşiktaş’ı 8-2 yendikleri, 2 takımın yarın da karşılaşacaklarının hatırlatılması üzerine Benitez, o takımlar yerine kendi maçlarını düşündüklerini dile getirdi. Başarılı hoca, Beşiktaş maçında skor 6-0 iken futbolcularından hücum isteyen el hareketlerinin yapıldığının hatırlatılması üzerine, "Ben her zaman futbolcularımdan daha iyisini ve fazlasını isterim. O anda skor tabelasına bakmam." ifadelerini kullandı.

Kupayı kazanacak güçlerinin olduğunu kaydeden Benitez, "Trabzonspor’u çok iyi çalıştık. 4 -5 maçını izledik. Çok agresif takım. Sahada mücadeleyi bırakmıyorlar. 1 -2 tane dünya çapında yıldızları var. Onlar da ayrı bir motivasyonla oynayacaklar. Bu bizim için de bir avantaj olarak görünüyor." dedi.

Kupayı kazanmak istediklerini, fakat bunun adım adım gidilecek bir süreç olduğunu vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Bu maçta alacağımız iyi bir sonuç bize güven sağlayacak fakat alacağımız kötü bir sonucun da telafisi var. İkinci maçı taraftarımızın önünde oynayacağız. Ben tecrübeli bir hocayım. Kariyerim de çok final maçları var. Buralara nasıl gidileceğini çok iyi biliyorum. Maç maç gitmeliyiz. Sonuna değil, şimdiye bakalım." diye konuştu.

Rafael Benitez, sakatlığı olan Higuain’ın yarın oynayıp oynamayacağının ise hala belli olmadığını söyledi.

GÖKHAN İNLER’İN AÇIKLAMALARI

Napoli takımının Türk futbolcusu Gökhan İnler de Trabzonspor ile oynayacakları 2 maçı da kazanmak istediklerini söyledi. Yarınki karşılaşmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Gökhan, "Trabzonspor güçlü bir takım. Turu geçmek için yarın iyi bir performans göstermeliyiz." dedi.

Trabzonspor taraftarlarının çok ateşli olduğunu kaydeden Gökhan, o nedenle maça iyi başlamalarının önemli olduğunu belirtti. Başarılı futbolcu, Beşiktaş’a transfer olacağı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine ise o konularda bir şey diyemeyeceğini ifade etti. Yıldız futbolcu, Trabzonspor maçlarıyla ilgili hedeflerinin ne olduğu sorusuna da şöyle cevap verdi: "Biz her maça kazanmak için çıkıyoruz. Büyük bir takımız. 2 maçı da kazanacağımıza inanıyoruz ve konsantrasyonumuz da bu yönde."

Tek hedeflerinin kupada sonuna kadar gitmek olduğunu dile getiren Gökhan, mümkünse kupayı kazanmak istediklerini kaydetti. Türk futbolcu, ‘tuttuğu bir Türk takım var mı?’ sorusunu, "Ailem Türkiye'de yaşıyor. Burayla bağlantılarım çok güçlü. Fakat şu anda ailemin ve benim hangi takımı tuttuğumu söylemem doğru olmaz." şeklinde cevapladı.