Raftingciler, yeni sezonda umutlarını Avrupalı ve yerli turistlere bağladı. Geçen yılın ilk 4 ayına göre Antalya'ya gelen Rus turist sayısındaki yüzde 30 oranındaki düşüş Beşkonak Köprülü Kanyon'da geçimlerini su sporu ile sağlayan raftingcileri de olumsuz etkiliyor.

Beşkonak Karabük Turizmi Geliştirme Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, yaptığı açıklamada, Manavgat Beşkonak Köprülü Kanyon'da rafting ve kano su sporları sezonunun açıldığını bildirdi. Bölgede ranfting yapımına İranlı turistlerin Nevruz Bayramı tatiline gelmesiyle başladıklarını belirten Armağan, son 2 yıldır İranlı turistlerden bekledikleri ilgiyi göremediklerini kaydetti. Bölgede Avrupa, Baltık, İskandinav, Rus ve yerli turistler için sezonu yeni başlattıklarını belirten Armağan, Rus turistlerde geçen yıla göre durgunluğun olduğunu, bunu da Avrupalı ve yerli turist talebiyle aşmaya çalıştıklarını ifade etti.

Sezonun başlamasıyla birlikte Beşkonak Köprülü Kanyon'da günlük ortalama 2 bin ile 2 bin 500 yerli ve yabancı turiste rafting yaptırdıklarını vurgulayan Armağan, şçyle konuştu: "Rafting sezonu bölgemizde yeni yeni canlanmaya başladı. Günlük 2 bin ile 2 bin 500 kişiye rafting yaptırıyoruz. Hedefimiz önümüzdeki ay bunu 2 katına çıkarmak. Halihazırdaki turist yoğunluğunu başta Almanlar olmak üzere Avrupalılar ile yerli turistler oluşturuyor. Rus turist canlılığının haziran ayında olmasını bekliyoruz."

Armağan, geçen yıl bölgede 1 milyon turistin rafting yaptığını, su sporları turizminde ülke ekonomisine yıllık 20 milyon Euro katkı sağladıklarını kaydetti.