Bursa merkez Osmangazi Belediyesi tarafından Osman Gazi’yi Anma ve Fetih Şenlikleri kapsamında düzenlenen 11. Rahvan At Yarışları nefes kesti.
    Yunuseli Kurban Pazarı’nda yapılan yarışlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Dualarla başlayan etkinlik, tüm atların katıldığı fetih koşusu ile start aldı. Koşu, Osmanlı döneminden kalma koşu geleneğini günümüze taşıdı. Türkiye’nin dört bir yerinden gelen 200’ye yakın at, birincilik için koştu.
    Bursa Rahvan Atçılar Derneği Başkanı İhsan Gür, yarışların 11.'sini yaptıklarını belirterek, “İlk yaptığımız sene 30 tane rahvan atı zor toplamıştık. Şimdi 200’ün üzerinde at katılıyor. Her geçen yıl meraklıları daha da çoğalmaktadır. Bu atlar ecdadımızın yadigarı. Türkler bu atlarla 3 kıtaya sahip olmuş. Bu atlar, bincisini kahve içme rahatlığında sırtında taşır. Dörtnal gibi zıplatmaz.” diye konuştu.
    Yarışların 11 dalda yapıldığını ve dereceye girenlere para ödülü verildiğini vurgulayan Gür, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye yarışlara verdikleri destek için teşekkür etti.