Kahramanmaraş U -13. liginde mücadele eden iki rakip takım maça aynı araçla gitti.

Maraşgücüspor Başkanı Mustafa Dağlı, rakipleri Akçakoyunlu İdman Yurduspor'un ulaşım sorunu nedeniyle maça çıkmayacağı söylentisi üzerine sahaya kendi araçlarıyla götürmeye karar verdiklerini belirtti.

Rakip takımın teknik diretörü ile yaptığı telefon görüşmesi sonucu ulaşım sorunu nedeniyle maça çıkamayacakları bilgisini aldığını anlatan Dağlı, şunları kaydetti:

"Maç öncesinde Akçakoyunlu İdman Yurdu teknik direktörü Ökkeş Yeniköy beni arayarak ulaşım sorunları olduğu için maça çıkmayacaklarını ve hükmen mağlup olmaya razı oldukları söyledi. Bunun üzerine bende rekabetin her zaman başarı getireceği düşüncesiyle bizim takımın servis aracıyla hep birlikte gitmeyi teklif ettim, onlarda kabul ettiler ve tek servisle geldik. Bu olayın örnek olmasını istiyoruz. Bizler sahada rakibiz, ama dışarıda dostuz. Oyuncularımızın da bu dostluğu örnek aldıklarını görmek bizleri mutlu ediyor"

Yeniköy ise sezonun son maçı olduğunu ve oyuncuların toparlanmasında ve sahaya geliş gidişte sorunlar yaşadıklarını ifade ederek, "Bu maça çıkmayacaktık ancak Dağlı ”˜birlikte gidelim' dedi. Bizde kabul ettik ve geldik. Bu durumun bir örnek olmalı istiyoruz. Keşke tüm kulüpler böyle olsa. Maçta sporcular birbirlerine centilmenlik içerisinde futbol oynadılar. Bizde bundan mutluluk duyduk" dedi.

Hanefi Mahçiçek tesislerinde oynanan maçta Maraşgücüspor rakibini Akçakoyunlu İdlan Yurdu maçını 5-0 mağlup ederken, maçın ardından takım oyuncuları aynı araça binerek sahadan ayrıldılar.

Öte yandan Maraşgücüspor futbolcuları oynanan maça Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenleri anmak için kollarına siyah kurdele bağlayarak çıktıkları dikkat çekti.