Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, "Hiç kimseyi satmak istemedik, kimseyi de satmak istemiyoruz. Ama bazen menajerler karıştırıyor, futbolcuların kafası karışıyor. Bugün Volkan ve Serdar ile görüştüm, herhangi bir sıkıntı yok. Ozan'la da aynı şekilde. Biz futbolcu satmak istemiyoruz, ama sürekli gidip gelinirse veya futbolcu gitmek isterse yapacak bir şey kalmıyor." dedi.

Bursaspor Kulübü tarafından yeşil beyazlı takımı takip eden gazetecilere Özlüce Tesisleri'nde iftar yemeği verildi.

Yemekte konuşan Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, Parma'dan transfer edilen Şilili orta saha oyuncusu Cristobal Jorguera'nın yarın sağlık kontrolünden geçtikten sonra resmi sözleşmeyi imzalayacağını aktardı. Bölükbaşı, şu bilgileri verdi: "Herhangi bir bonservis ücreti ödemiyoruz. Ücretini daha sonra açıklayacağız. Yarın sağlık kontrolünden geçtikten sonra Bursaspor'un futbolcusu olacak. 2+1 yıllık sözleşme olacak sanırım, o da yarın görüşmede netlik kazanacak. Transferlerimiz devam edecek. Alacağımız 4-5 oyuncu var, bunlar alternatif de olabilir. Öncelikli istediğimiz oyuncular var. Olmazsa B kategorisine geçiyoruz, B derken; aşağısı değil, istediğimiz oyunculara yakın oyucular. 30 Ağustos'a kadar transfer devam ediyor. Bizim hedefimiz Almanya kampına yetiştirmek. 4-5 tane oyuncu alacağız. Kamp dönemindeki duruma bakarak, ihtiyaç hissedilirse yeni transfer yapabiliriz. Geçen yıldan çok daha iyi bir takım olma yolundayız."

VOLKAN VE SERDAR'LA KONUŞTUM, SIKINTI YOK

Transferde adın geçen futbolcuları satmayacaklarını dile getiren Recep Bölükbaşı, "Hiç kimseyi satmak istemedik, kimseyi de satmak istemiyoruz. Ama bazen menajerler karıştırıyor, futbolcuların kafası karışıyor. Bugün Volkan ve Serdar ile görüştüm, herhangi bir sıkıntı yok. Ozan'la da aynı şekilde. Biz futbolcu satmak istemiyoruz, ama sürekli gidip gelinirse veya futbolcu gitmek isterse yapacak bir şey kalmıyor. Fernandao'nun gidişi de bu şekildeydi. Şener'in de sözü vardı. Bir yere kadar ikna etmeye çalışırsınız, ama bir yerden sonra yapacak bir şey yok. Belluschi konusunda da konuştuk. Israrla gitmek istediğini, çocuklarının mutlu olmadığını, kendisinin o maddeden haberinin olmadığını, kafasında bittiğini söyledi. Biz de kesinlikle göndermeyeceğimizi söyledik, iyileştirme yapalım dedik, ama zorla tutamıyorsunuz. Serdar da, Volkan da, Ozan da Bursaspor'un alt yapısından yetişti. Biz onların gitmesini kesinlikle istemiyoruz, hocamız da istemiyor. Biz, Bursaspor'un başarılı olmasını istiyoruz. Başarı için o kadronun devam etmesi üstüne yeni oyuncular almamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

O ARKADAŞLAR BURADA DEVAM EDECEK

Oyuncularla konuştuklarını belirten Bölükbaşı, "Oyuncularla konuştuk, hocamız da konuştu kafası karışık kimse yok. Hiçbir futbolcumuza resmi bir teklif yapılmadı. Basında çıkan haberlere bakıyoruz şaşırıyoruz. Ne Ozan Tufan'a, ne Volkan Şen'e, ne Serdar Aziz'e resmi bir yazı gelmedi. Serdar Aziz için bir ay önce Fikret Orman aradı, 'ne düşünüyorsun' dedi. Satmayacağımı söyledim, konu da kapandı. Yazılı teklif yok, kafası karışık futbolcu da yok. Bu konuyu gündemden çıkartalım. O arkadaşlar burada devam edecek. Giden arkadaşların yerine daha kalitelilerini getirdik. Maliyetleri de iyi. Bursaspor tarihinde en ekonomik yapılan transferlerdir. Enes ile ilgili; Enes'i 16 yaşından beri istiyorlar. 500 bin Euro vermişlerdi, rahmetli başkanımız vermemişti. Belki 10 tane takım istedi, vermedik. Manchester'e verdik. Şu an bütün dünya Bursaspor'dan bahsediyor." ifadelerini kullandı.

TİMSAH ARENA'NIN YETİŞMESİNİ UMUYORUZ

Recep Bölükbaşı, Timsah Arena'nın yeni sezona yetişip yetişmeyeceği ile ilgili bir soruya ise şu karşılığı verdi: "Stadı Büyükşehir Belediye Başkanı yapıyor, sürekli istişare içindeyiz. Şu anda içi bitti. Bizim yapmamız gereken FİFA ve UEFA ile ilgili çalışmaları yapıyoruz. Oranın gelirle ile ilgili de görüşüyoruz. Bayramdan sonra daha hızlı bir çalışma olacaktır. Çim, koltuklar, soyunma odaları bitti sayılır. Trabzon maçı deplasmanda. Oradan da bir hafta kazanıyoruz. Belediye başkanımız yetiştireceğini söyledi, ona güveniyoruz. Olmazsa Atatürk Stadı'nda da hazırlıyoruz, çalışmalar sürüyor. Koltukları yaptırdık. Her şeyin kontrol altında olduğunu düşünüyoruz. Şu anda kombine satışı, bayramdan sonra netleşecek. Şu an 2 bin 800, 3 bini bulduğunu düşünüyorum."