Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde üç kez başpehlivan olan Recep Kara, iddiadan ve kürsüden koptuğu an güreşi bırakacağını söyledi.

Bir sporcunun üç yıl üst üste aynı performansı göstermesinin çok zor olduğunu ifade eden Kara, 2004 yılında başpehlivan olduktan sonra yaşadığı sakatlık nedeniyle bir yıl sonra güreşe ara vermek zorunda kaldığını kaydetti.

2006 yılında Kırkpınar’a geldiğinde yeniden sıfırdan başladığını anlatan Kara, "Bu da sonucu etkiliyor tabii, çünkü üç yıl üst üste hastalanmayacaksın, sakatlanmayacaksın, formunda ve gününde olacaksın ki altın kemeri alabilesin. O yüzden bu işler gerçekten çok zor." şeklinde konuştu.

Recep Kara, bu işin zorluğunun geriye bakıldığında Cumhuriyet tarihinde 4 kişinin altın kemere ulaşmasından anlaşılacağını vurguladı.

TARİHİ KIRKPINAR İLK KEZ 1997 YILINDA KATILDIM

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne 1997 yılında gelerek teşvik boyunda güreştiğini belirterek bu yıl 18. kez Kırkpınar’a geldiğini ifade etti.

2004 yılında ise baş kategorisinde mücadele ettiğini hatırlatan Kara, "Başa yükseldiği ilk yılda birinci oldum. 12 yıldan bu yana başa güreşiyorum. Başarılı bir sporcunun 4-5 yıl performansının pik yaptığı dönemler. Ondan sonra da düşüş başlar. Şükürler olsun Recep Kara 2004 yılında 22 yaşında Cumhuriyet tarihinin en genç başpehlivanı unvanını elde ettim. Yıl 2015 ve aradan 12 yıl geçti altın kemere yine adayım Allah’ın izniyle." dedi.

Buraya her yıl altın kemer almak amacıyla geldiğini vurgulayan Kara, bu sahada 7 kez final, 3 birincilik, 4 tane ikincilik 2
tane üçüncülük elde ettiğini açıkladı.

BURAYA GELEN HER BAŞPEHLİVAN ÇOK DEĞERLİ

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne gelen her başpehlivanın çok değerli olduğunu aktaran Kara şunları söyledi: “Bir yıl boyunca hazırlanıp yağlı güreşlere iştirak ediyorlar ve herkesin hedefi de altın kemeri kuşanmak."

Bu işlerin nasip kısmet işi olduğunu vurgulayan Kırkpınar Başpehlivanı Kara, "Biz nasibe inan insanlarız. Biz sporcu olarak üzerimize düşeni yaptık. Çalıştık. İyi hazırlandık. Edirne’ye geldik. Hedefimiz 2015 yılı tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan olmak, altın kemeri kuşanmak. İnşallah hedefimize ulaşırız." diye konuştu.

SPORLA STRES KARDEŞ GİBİDİR

Güreş otoriteleri tarafından müsabakalardaki mücadelesinin beğenilmesine rağmen stresli olduğu yönündeki eleştirilere cevap veren Kara, sporla stresin birlikte kardeş gibi olduğunu kaydetti.

Hedefi olan adamın her zaman stresi olacağının altını çizen Kara, "Stres bu işin doğasında var. Sporun doğasında var." açıklamasını yaptı.