Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı kazanan Recep Kara’yı makamında kabul etti.
Kırkpınar’da daha önce 2004, 2007 ve 2008 yıllarının başpehlivanı olan Recep Kara’yı kabul eden ve başarılarından dolayı tebrik eden Vali Balkanlıoğlu, “Türkiye’nin ata sporu güreştir. Kırkpınar yağlı güreşleri 655 senedir devam ediyor. Hatta padişahlar bile orada er meydanına çıkmıştır. Pehlivan olan Sultan Abdülaziz de bunlardan birisidir. Kırkpınar tarihinde öyle her sene üst üste şampiyon olmak pek kolay bir şey değil. 3 kez şampiyon olana altın kemer veriyorlar. Ama 4 sefer olan da çok nadirdir. Ordu, yiğitler ve pehlivanlar yatağı bir ildir. Medarı iftiharımız, gururumuz Recep Kara’ya teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Balkanlıoğlu’ndan Başpehlivan Kara’ya sürpriz
Durugöl’deki Spor Salonu’nun adının ‘Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu’ olarak değiştirileceğini belirten Vali Balkanlıoğlu, ”İsim değişikliği ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığımıza teklifte bulunacağız. Kardeşimizi yüreklendirelim, başka pehlivanlar Ordu’dan çıksın. Memleketimizde ata sporumuz olan güreşimiz, hem ulusal bazda, hem uluslararası arenada belli bir noktaya gelsin istiyoruz. Ülkemizde iyi şeylerde oluyor. Başpehlivanımız, Ordu’nun gururu Recep Kara’yı bir kez daha tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı ve 2016 yılında altın kemerin sahibi olan Recep Kara, "Bir sporcunun yaşarken, hayatta iken bir spor tesisine isminin verilmesi büyük önem arz ediyor. Ordu zaten konum itibari ile sporcu yatağı. Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’na çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ordulu pehlivan Recep Kara, 2004, 2007 ve 2008 yıllarının ardından dördüncü kez Kırkpınar’da başpehlivan unvanını aldı.
Enver Yılmaz’dan altın kaplama plaket
655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı ve 2016 yılında altın kemerin sahibi olan Recep Kara, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı da ziyaret etti. Recep Kara’yı başarısından dolayı kutlayan Yılmaz, “Ordulu olarak seninle gurur duyduk” ifadelerini kullandı.
Yılmaz, Kara’yı altın plaketle ödüllendirdi.