Red Bull Air Race Dünya Şampiyonası, 4-5 Temmuz tarihlerinde Budapeşte'ye dönecek ve pilotlar, bu sporun en ünlü parkurlarından birinde, Tuna Nehri üzerinde galibiyet mücadelesi verecekler.

Bundan tam 12 yıl önce, Tuna Nehri'nin sadece birkaç metre üzerindeki parkurda hayatına başlayan dünyanın en hızlı motor sporları serisi Red Bull Air Race, 4-5 Temmuz tarihlerinde doğduğu topraklara, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye geri dönüyor.

Şampiyonanın liderliğinde iki kez şampiyon Britanyalı Paul Bonhomme bulunurken, üst üste üç kez podyuma çıkan Avustralyalı Matt Hall onun hemen arkasında. 2008 sezonunun galibi Avusturyalı pilot Hannes Arch ise Hırvatistan'daki son yarışı kazanarak formunun zirvesine çıktığını herkese göstermiş durumda.

2003'de Budapeşte'de yapılan ilk yarışı kazanan ev sahibi Peter Besenyei ise, sporun doğuşundan bu yana katılacağı 62. yarışta yeni Edge 540 V3 uçağıyla birlikte galibiyet arayacak. Macar pilot, beş yıldır Red Bull Air Race'e hasret kalan izleyicilerin her zamankinden daha heyecanlı ve gürültülü olacağını belirtiyor.

Pilotların Budapeşte'nin iki yakasınını birbirine bağlayan Zincir Köprü'nün altından geçerek Tuna Nehri'ndeki parkura giriş yapacakları Red Bull Air Race Budapeşte yarışı, Cumartesi günü yapılacak olan sıralama turlarıyla başlayacak. Final mücadelesi ise 5 Temmuz Pazar günü Türkiye saati ile 17.55'te gerçekleşecek ve www.redbull.tv adresinden canlı yayınla takip edilebilecek.