Dünyanın en zorlu yedi okyanus geçişinde başarıyla kulaç atan ilk İngiliz yüzücü olan Adam Walker, Çanakkale Boğazı'nda bir gösteri yaptı. Yüzme sırasında kendisine eşlik eden bir belediye meclis üyesinin nefesi kesilince yardım etti.

Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı dolayısıyla Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın destekleriyle Anzak Koyu'nda, 1 Ağustos 2015 Cumartesi günü, "Gelibolu 1915 Yüzme Etkinliği" düzenlenecek. Dünya tarihinin en kanlı çarpışmalarından birinin yaşandığı Çanakkale, savaşın 100. yılında dünyaya barış mesajı verilecek uluslararası yüzme etkinliğine evsahipliği yapacak. Adam Walker da şeref misafiri olarak katılacak.

Etkinlikten önce Walker ile Çanakkaleli milli yüzücüler Asilay Selçuk ve Ayşe Selim Kavdır, Çimenlik Kalesi önlerinde bir gösteri yaptı. Nusret Mayın Gemisi'nden boğazın sularına atlayan yüzücülerle beraber Çanakkale Belediye Başkan Vekili ve CHP Belediye Meclis Üyesi Erkan Aygören de yüzmek istedi. Daha ilk aşamada nefesi kesilen Aygören'in imdadına Walker yetişti. Kolundan tutup yardım eden Walker, kıyıya götürmek istedi. Bu sırada bir asker de can simidini hazır tuttu. Aygören'i kıyıya kadar götüren Walker, daha sonra diğer iki yüzücüyle gösterisine devam etti. Hep birlikte, "Dur Yolcu" yazısı açıklarında bir süre yüzdükten sonra gemiye çıktılar.

'ARKADAŞLIK VE BARIŞ ADINA BURADAYIZ'

Yüzmenin ardından bir açıklama yapan Adam Walker, barış ve kardeşlik için burada olduklarını belirterek, Çanakkale Boğazı'nın kendisi için çok önemli olduğunu söyledi. Walker, "İnsanlar burada savaş adına hayatlarını kaybetti, kendi ülkeleri için. Biz şu anda burada, bu hayatları kutlamak için bulunuyoruz. Arkadaşlık ve barış adına buradayız. Benim için çok önemli gurur kaynadığıdır burada olmak. Türkiye ve Türk insanlarına çok teşekkür ederim. Benim için çok duygusal ve kalbimin çarptığı yer burası, çünkü tarihini ve geçmişini biliyorum bu suların. O yüzden benim için çok özel ve önemli." şeklinde konuştu.