Beşiktaş'ta yaşanan haciz olayı ve İranlı iş adamı Reza Zarrap'ın BJK Vodafone Arena'dan loca almasının yankıları devam ederken, tartışmalara son noktayı Başkan Fikret Orman koydu.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, haciz işlemini başlatan Aktif Tanıtım Şirketi'ne verilen paraları ve anlaşmayı yapanları kast ederek, "Bu paraları haram ediyorum." derken BJK Vodafone Arena'dan loca aldığı basına yansıyan İranlı iş adamı Reza Zarrap'la ilgili olarak ise "Kendisi Beşiktaşlı. Loca almaya kalkmış. Biz de o yapıya, bu partiye mensupmuş diye ayrım olmaz. Bizi siyaset içine çekmeye çalışmanın anlamı ne? Kendisi Beşiktaş’a nasıl katkıda bulunalım demiş ve loca almış. Bunun da şekilleri bellidir." sözleriyle eleştirilere tepki gösterdi.

Beşiktaş'a dün yapılan haciz işlemleri ile ilgili kulüp başkanı Fikret Orman basın toplantısı düzenledi. Başkan Orman, karşılarında iş yapan bir şirket olmadığını belirtirken, "Bu şirketin sahibi olduğu bir masa bir de kasa. Davayı kazansak da zararlarımızı bu şirketten alamayız. Bunu yapana da yaptırana da haram ediyorum." diye konuştu.

Aktif Tanıtım şirketi avukatlarının dün 2 kamyonla birlikte Beşiktaş Kulübü’ne gelmesine tepki gösteren Başkan Fikret Orman, yapılanların ahlaksızca olduğunu söyledi. Başkan Fikret Orman konuya ilişkin düzenlediği basın toplantısının ilk bölümünde, "Nasıl bu noktaya gelindiğine ve amaç nedir buna bir bakalım. 2004 senesinde o günkü yönetim saha kenarındaki reklamları Aktif Tanıtım adlı şirkete vermiş. Şirket Beşiktaş’a karşı o dönem ödemelerini yapmamış. Beşiktaş büyük bir kulüptür dedim ve bu işleri sulh yöntemiyle çözülmesini istemiştim. Sahibi Beşiktaşlı olduğunu iddia eden bir arkadaş. Maalesef Türkiye’deki ticari hukuk sistemi bilirkişi raporuyla davalar kazanmışlar. 12 milyon dolar gibi alacak davaları açılmış ve bu davalar sonuçlanmamış. Arkadaşlar iyi niyetli gibi gözüktü bizlere. Beşiktaş Kulübü bu arkadaşlara 7 milyon dolar parayı ödemiştir. Aslında bana göre hak etmedikleri halde davaları kazandıkları için iyi niyet çerçevesinde bir sulh yapılarak bu paralar ödenmiş. Bu anlaşmaları ben yapmadım. Ben kimsenin hakkını kimseye yedirtmem. Bu yapılan bir şovdur. Herkes bu olayın arkasını görsünler. Siz hakkınız olmadan 7 milyon dolar almış, yemişsiniz. Ellerinden geleni ardına koymasınlar. Bu davaların sonucunun Beşiktaş lehine biteceğine inanıyoruz. Bu milletin hakkını savunmak ben ve arkadaşlara verilmiştir. Bu paraları haram ediyorum yapana da yaptırana da. Dünyanın hiçbir yerinde böyle haciz işlemi yapılmamıştır. Bunlar ahlaksızdır. Talep edilen para 5 milyon dolar, alacakları ise iskemle." diye konuştu.

"BÖYLE HACİZ GÖRÜLMEDİ, BU ŞİRKET 'BİR MASA - BİR KASA' ŞİRKETİ"

Başkan Fikret Orman, bugüne kadar Türkiye’de bir spor kulübüne bu şekilde bir haciz işleminin yapılmadığını belirtti. Orman, Aktif Tanıtım Şirketi’nin ise sadece bir masa ve kasadan ibaret olduğunu iddia etti. Başkan Orman konuşmasına şöyle devam etti:

"Beşiktaş Kulübü’ne ilk günden beri açılmış 300’ün üzerinde haciz davası var. Hiçbir tane konu bandolarla mızıkalarla bir haciz işlemi görülmedi. Bunlar bu anlaşmayı Pazartesi 5'te değil de Salı günü 9.30'da aldıkları için sulh anlaşması bozuldu deyip tekrar para talep ettiler. Biz de bunu yargıya taşıdık. Bu şirket bir masa – bir kasa şirketi. Hiçbir varlığı olmayan bir şirket. Bu paranın geri dönüşü olmayacağını söyleyerek dava açtık. Bu davalar devam etmektedir. Şimdi bu bir para tahsilat konusu değildir. Bu bir servet edinme davasıdır. Biz ilk günden beri dedik yetimin hakkı var bu kulüpte. Ağrı’dan, Trabzon’a her yerden emeklinin öğrencinin paralarıdır bunlar. Şimdi ben bunlar lüks araba alsın aman rezillik çıkmasın diyerek ödeme mi yapacağım? Mevzunun özü Beşiktaş kulübünü baskı altına almak."

"ADALET VAR MAHKEME VAR"

Haciz işleminde karşı tarafın amacının kulübü baskı altına almak olduğunu söyleyen Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, istenilen rakamın 5 milyon dolar, fakat haciz işleminin 10 bin lira olduğunu söyledi. Başkan Orman, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu reklam tabelası neymiş ki bu kadar para. Biz borcumuzu ödedik arkadaşlar. Hacize devam diye açıklama yapmışlar. 5 milyon dolar isteniyor 10 bin liralık haciz işlemi yapmaya çalışılıyor. Artık amacı anlayın. Amaç Beşiktaş'tan para alma. Ben ve arkadaşlarım böyle ucuz işlere ve terbiyesizlik işlerine ödün vermeyeceğiz. Biz adalete güveniyoruz. Yargıda bu işin çözüleceğine inanıyoruz. Biz bu parayı ödesek sonra davayı kazansak geri ödeyecek bir şirket yok ortada. Bunlar bu tür olayları ekmek kapısı haline getirmişler. Biz götüreceğiz, bir senede zor kazandığımız hasılatı birileri lüks arabalarda gezsin diye birilerine mi vereceğiz? Bu arkadaşlar Diyarbakır kökenli, bizim Murat Aksu ile de tanışıyorlar. Kendisinden bu konularda yardımcı olmasını istedik. Bizimle beraber oldu yardımcı da oldu fakat bir sonuç çıkmadı. Biz kimseyi zan altında bırakmak istemeyiz. Ortada yanlış yapılan bir anlaşma var. Avukatları var bir tane, kendisi Galatasaray kongre üyesi. Hiç gördünüz mü rakiplerimizin de borçları olmasına rağmen böyle uygulama? 2 gün sonra bir daha geleceğiz deniyor biz bunlara pabuç bırakmayız. Adalet var mahkeme var."

"BEŞİKTAŞLILARI AYIRT ETMEM, REZA ZARRAP LOCA ALMAK İSTEDİ VE ALDI

Geçtiğimiz günlerde medyaya yansıyan ve tartışmalara konu olan "Reza Zarrap Vodafone Arena’dan loca aldı." haberlerine açıklık getiren başkan Fikret Orman, "Ben Beşiktaş Kulübü Başkanıyım, bugüne kadar 3 senelik başkanlık sürecimde kimseyi dini, ırkı, mezhebi gözetmeksizin herkesle beraber oluyorum. Şimdi başkan olduğumdan bu güne, herkesin bildiği gibi mesleğim inşaat. Bir tane inşaat yapmadım, bir tane proje yapmadım, bir tane temel atmadım neden, çünkü kimse 'kulüp üzerinden para kazanıyor' denmesin diye." diyerek, şöyle devam etti:

"Şimdi ben Reza bey’i ömrümde tanımam etmem. Bakın eskiden paşalar vardı ceza evinde. Ben onları ziyaret etmiş biriyimdir. Neden? Çünkü Beşiktaşlı oldukları için, şimdi suçu ispatlanmamış biri hakkında ben nasıl karar vereyim. Bu arkadaş eroin kaçakçısı mı? Ben bu arkadaşın ortağı mıyım? Hayır değilim. Kendisi Beşiktaşlı. Loca almaya kalkmış. Biz de o yapıya, bu partiye mensupmuş diye ayrım olmaz. Bizi siyaset içine çekmeye çalışmanın anlamı ne? Kendisi Beşiktaş’a nasıl katkıda bulunalım demiş ve loca almış. Bunun da şekilleri bellidir. Mesela iş adamı Mübariz Mansimov en yakın arkadaşlarımdan biridir. Kulübe nasıl yardım ederim diye bana sormuştur? Ben de loca al demişimdir. Şimdi Reza Zerrap ile buluşmuş yemek yemiş deniliyor. Ben cüzzamlı değilim ki. Ben insanları ayıramam. Bundan pirim sağlamak isteyenlere soruyorum. Ne faydanız olmuş Beşiktaş’a, ne zaman loca almışsınız, Beşiktaş’ın mutsuzluğu üzerinden mutlu olunur mu?"

"ŞAMPİYON OLACAĞIZ"

Son olarak ligde son 8 haftaya girildiğini belirten başkan Fikret Orman bu sezon sonu şampiyon olacaklarını da söyledi.

Takımla ve oyuncularla ilişkisinin de eleştirilmesine bir mana veremediğini belirten Başkan Fikret Orman, "Önümüzde 8 maç var ve şampiyon olacağız. Biz inanmış 4 adamla şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Ben zaman zaman çok olmamak kaydıyla takımımla konuşmalar yaparım. Demba Ba Chelsea’da oynarken Abramovic’le motivasyon toplantısı mı yapıyor? Bu profesyonel bir iş. Beşiktaş Kulüp Başkanı’nın futbolcusuyla bir mesafesi vardır. Herkes şampiyonluğa kenetlenmiş vaziyettedir. Biz 10 hafta lider olarak geldik. Rakiplere kimse şampiyonluktan koptu demedi. Ama 2 haftadır arka sıraya düştük bize hemen 'şampiyon olamaz' deniliyor. Kaç puan fark var ki? Bunlar kapanır ve biz Allah’ın izniyle şampiyon oluruz." dedi.