Bursaspor, yeni transferi Senegal asıllı Fransız orta saha oyuncusu Ricardo Faty ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Bursaspor'un Özlüce Tesisleri’nde Faty için imza töreni düzenlendi. İmza töreninde konuşan Faty, Bursaspor’da olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Tecrübeli oyuncu Faty, "Burada olmak gerçekten çok güzel. Türkiye’de olmak güzel. Bursaspor’un bana olan ilgisini duyduğum gün çok heyecanlanmıştım. Burada olduğum için gerçekten çok mutluyum. Şimdi biran önce oynamak için heyecan duyuyorum. Geçmişe şöyle bir baktığımızda gezici bir oyuncu olduğum görülüyor. Benim için mantıklı bir seçim oldu. Kültürümle, yaşadığım din ve ailemle alakalı olarak burayı seçmem çok mantıklıydı. Son dönemlerde Türkiye gerçekten yabancı oyuncuları çeken bir lig oluyor. Birçok yabancı oyuncuların çektiği bir ülke ama en çok Bursaspor’un benimle ilgilenmesi benim seçimimde etkili oldu." diye konuştu.

"TOPU ALDIĞIMDA İLERİ GİTMEYİ SEVİYORUM"

Oyun tarzı hakkında da bilgiler veren Faty, "Ben kendi oyunumu oynamaya çalışıyorum. Belçika’daki Fransız toplumu benim oyun tarzımı Khedira’ya benzetirlerdi. Ben hiçbir zaman böyle bir değerlendirmeye girmek istemiyorum. Kendi oyunumu oynamayı çalışıyorum. Tarz olarak orta sahada savunma ile atak arasındaki pas bağlantısını sağlamayı seviyorum. Topu aldığımda ileriye doğru gitmeyi seviyorum. Aynı zamanda takıma savunma anlamında 6 numara olarak hizmet verebiliyorum. Benden ne istenirse onu yapmaya çalışacağım." dedi.

"ÇOK GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLİYOR"

Bursaspor'un yeni stadı Timsah Arena hakkında da değerlendirmelerde bulunan Faty, "Taraftarlarımız eminim şimdiden heyecan duyuyorlardır. Bende heyecan duyuyorum. Otelde stadyumumuzu gördüm. Çok güzel günler bekliyor bizi. Bursaspor adına ve Türk futbolu adına güzel bir heyecan olacak. Kararımı almakta en büyük etkenlerden birisi yeni stadyumun açılacak olması oldu. Taraftarlarımızla birlikte orada olmak için heyecanlanıyorum." ifadelerini kullandı.