Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Bursaspor karşılaşmasının ardından yaptığı değerlendirmede, “Hedefimiz belli ve o yolda gidiyoruz. Kesinlikle imkansız diyemem. Bu ihtimal var. Avrupa vizesini alma ihtimalimiz var” dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında deplasmanda Bursaspor ile karşılaşan Galatasaray, sahadan 1-1’lik eşitlikle ayrıldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, maçın 79. dakikasında Podolski ile Yasin arasında yaşanan gerginliği değerlendirdi. Riekerink, "Yasin ve Lukas’ın içinde bulunduğu an vardı. Farklı yorumlarsanız negatif bir şey çıkabilir tabii ki ama oradan pozitif bir şey çıkarmak lazım. Hedefe gitmek için oyuncularımızın içinde bulunduğu anı görebiliyorsunuz. Bütün oyuncularımız maçın öneminin bilincindeydi. Bu maçtan önce de Kasımpaşa maçı için kendilerini tebrik etmiştim. Kolay bir sene geçirmiyoruz. Kulübe bir şeyleri geri ödemek istiyoruz. Uluslararası bir kulübe hizmet ediyoruz. Eğer bir şeyi çok isterseniz duygular da ortaya çıkabiliyor" dedi.
"TAM ANLAMIYLA POZİSYONLAR YAKALAMADIK"
Karşılaşmayı da değerlendiren deneyimli çalıştırıcı, "Maça iyi başlamayan bir Galatasaray vardı. İlk bölümü atlattıktan sonra 20 dakika iyi oynadığımızı düşünüyorum. Tam anlamıyla pozisyonlar yakalamadık. Oyuncularım durumun bilincinde. 20 dakikadan sonra topun önünde olmaya başladık. Galibiyeti istediğimizden ötürü ofanstan defansa geçişlerde tehlikeler yaşadık. Devre arasında takımımla konuştuk. İkinci yarıda daha fazla gol pozisyonuna girdik. Gerçekten özellikle ikinci yarıda çok ciddi tehlikeler oluşturduk. Ligdeki durumumuza bakılınca bu maç bizim için çok önemliydi. Rakiplerimiz alacağı sonuçlara bakacağız. Hedefimiz belli ve o yolda gidiyoruz. Kesinlikle imkansız diyemem. Bu ihtimal var. Avrupa vizesini alma ihtimalimiz var" şeklinde konuştu.
"YASİN’İN KALİTESİNİ BİLİYORUZ"
Bir soru üzerine Yasin Öztekin’in performansını da değerlendiren Riekerink, “Yasin’in performansını konuşacaksak bir ilk yarı bir ikinci yarı var. Yasin’in kalitesini biliyoruz. Takım olarak ilk yarının ilk bölümlerinde kötü oynadığımızı biliyoruz. İkinci yarı çok farklı bir Yasin vardı. İlk yarı onu değiştirseydik bu pozisyonlara giremeyecektik. 3 tane sakatlığı olan oyuncumuz var. Bu 3 sakat oyuncumuzun maç günü durumlarına bakıp karar verecektik. Bilal’in takımda olmayışının tek sebebi de sakatlığı” dedi.