Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, “Eskişehirspor maçındaki performansımızla kıyaslarsak bence bazı konularda daha iyiydik. Bugün maç içinde daha iyi bir Galatasaray vardı sahada” dedi.
Çaykur Rizespor ile evinde 1-1 berabere kalan sarı-kırmızılı takımda Teknik Direktör Riekerink, maç sonu düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Hollandalı çalıştırıcı, “Şu an içinde bulunduğumuz durum kolay bir durum değil. Yanılmıyorsam yedinci maç galibiyetle ayrılamadığımız. İster istemez takımda güven eksikliği oluyor. Eskişehirspor maçındaki performansımızla kıyaslarsak bence bazı konularda daha iyiydik. Çok kolay bir dönemden geçmiyoruz ama takım olmamız gerek dönemdeyiz. Ama bugün maç içinde daha iyi bir Galatasaray vardı sahada. Girdiğimiz pozisyonlar vardı ama ne yazık ki galibiyetle tamamlandıramadık maçı” diye konuştu.
"SEÇİM YAPMAK KOLAY DEĞİL"
Sarı-kırmızılı ekibin bu sezon ligde ve kupadaki hedefinin sorulması üzerine Riekerink, “Bir seçim yapmak kolay değil. Diğer taraftan ise bir diğer hedefimizde Avrupa vizesi alabilmek. Türkiye Kupası’nı alarak olur bu, ligde dördüncü olarak da olur. Kupa çok önemli ama diğer taraftan da derbiler var. Fenerbahçe derbisinin hem bizim, hem taraftar için ne kadar önemli olduğu ortada. Bizim hedefimiz Avrupa vizesini alabilmek” ifadelerini kullandı.
“ÖNEMLİ OLAN TAKIM OLARAK NE GÖSTERDİĞİNİZ”
“Futbol zaten takım oyunu” diyerek sözlerine devam eden Riekerink, “Önemli olan takım olarak ne gösterdiğiniz. Takım olarak iyi şeyler yapınca bireyler de ortaya çıkıyor. Takım olarak iyi olmalıyız ve bireysel reaksiyonları eleştirmekten ziyade takım olarak ne yapmalıyız onlara odaklanmalıyız. Onları iyi yapınca bireysel yetenekler daha çok ön plana çıkacaktır” açıklamalarında bulundu.
“FENERBAHÇE MAÇIYLA İLGİLİ KONUŞMAK İSTEMİYORUM”
Beraberlikle sahadan ayrıldıkları için üzgün olduğunu ifade eden Hollandalı çalıştırıcı, “1-0 öndeydik ve son saniyede yediğimiz golden dolayı üzgünüm. Fenerbahçe maçıyla ilgili konuşmak istemiyorum. Sağlık ekibimiz sakatlıkları düzeltmek için ellerinde geleni yapıyor. Oyuncunun da kendini hazır hissedip hissetmediği çok önemli. Diğer taraftan da Carole cezalı. Wesley olsun Selçuk olsun döner mi dönmez mi sorusuna yüzde elli yüzde elli diyebilirim” şeklinde konuştu.
“YENİ YÜZLERİN TAKIMA KATILMASI ÇOK ÖNEMLİ”
Alt yapıdan A takıma yükselen ve Eskişehirspor maçının ardından bugünde Çaykur Rizespor’a karşı görev alan genç futbolcu Volkan Pala ile alakalı Jan Olde Riekerink, “Yeni yüzlerin takıma katılması çok önemli. Bugün Volkan ile bunu yaptık. Şu an bulunduğumuz durumda genç oyuncuları denemek doğru değil. Galatasaray’ın bir hedefi var ve bizim bu sene kesinlikle Avrupa vizesi almamız gerek. Çok fazla genç oyun oynatma durumunda değiliz. Volkan Eskişehirspor maçında ve bu maçta iyi işler çıkardı. Yedek olarak girmekle ilk 11’de sahaya çıkmak apayrı bir durum ancak Volkan’ın bugün iyi işler çıkardığını söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.