Rio Olimpiyatlara gitme hakkı elde eden A Milli Kadın Basketbol Takımı, İstanbul’a geldi.
Fransa’nın Nantes şehrinden gerçekleşen 2016 FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri çeyrek final maçında Küba’yı 71-45’lik skorla mağlup ederek Brezilya’nın Rio şehrinde düzenlenecek olimpiyatlara gitme hakkı kazanan A Milli Kadın Basketbol Takımı İstanbul’a döndü.
ALBEN: "ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"
Havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan A Milli Basketbol Takımı Oyuncusu Işıl Alben, çok mutlu olduklarını belirterek, “Olimpiyatlara iki kere üst üste gitme hakkı kazandık. Kendimize güvenimizin tam olduğunu zaten söylüyorduk. Her ne kadar farkı skorlar olsa da zor maçlar oynadık ama bunu kolay başardığımız için çok mutluyuz. Şimdi ufak bir aramız olacak. Sonrasında da olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için çok çalışacağız" dedi.
"BİZ DÜNYA BASKETBOLUNDA SÖZ SAHİBİ OLMUŞ BİR ÜLKEYİZ"
Oradaki maçların daha sert geçeceğini dile getiren başarılı oyuncu, "Rakipler daha kuvvetli. Biz artık dünya basketbolunda söz sahibi olmuş bir ülkeyiz. Önce gruplarımızı göreceğiz sonra da bir strateji oluşturacağız. Olimpiyat elemelerinde önce de söylüyorduk biz madalya almak istiyoruz diye. Oraya gidince istediğimizi yaptığımız takdirde inşallah madalya ile döneceğimize inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
ÜNER: "OLİMPİYATLARDA UCUNDAN DÖNDÜĞÜMÜZ KÜRSÜYE RİO’DA ÇIKMAK İSTİYORUZ"
Şaziye İvegin Üner ise, işlerini en güzel şekilde yapmanın mutluluğu ile ülkeye döndüklerini belirterek, "Giderken hedefimiz 3’te 3’tü. Bu anlamda da iyi bir iş yaptığımızı düşünüyorum. bize destek veren Türk halkına da teşekkür ediyorum. Rio’da daha büyük hedeflerimiz var. En son Olimpiyatlarda ucundan döndüğümüz kürsüye Rio’da çıkmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Ay-yıldızlılar, B Grubu’nda oynadığı Arjantin’i 66-38, Kamerun’u da 72-46’lık skorlarla mağlup ederek çeyrek finale çıkmıştı.