Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bu sezon Avrupa kupalarına gidememeleri durumunda üzüleceklerini belirterek, Birçok maçta hakem hataları en az 15-16 puanımız gitti. Belki bunun 7-8 tanesini alsaydık, Avrupa’yı garantilemiştik dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Kasımpaşa, sahasında karşılaştığı Mersin İdmanyurdu’nu 7-0 gibi farklı bir skorla mağlup etti ve puanı 47’ye çıkardı. Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay açıklamalarda bulundu.
Rakiplerini küçümsemeyip, ciddiye aldıklarını ifade eden Çalımbay, “Mersin İdmanyurdu takımı bu ligden düşecek bir takım değildi. Saha dışındaki olaylardan dolayı bu duruma düştü. Yoksa mükemmel bir kadrosu vardı. Geçen sezon çok iyi şeyler yaptık orada. Ligi 47 puanla 7. bitirdik. Transfer yasağına rağmen bunları yaptık. Mersin İdmanyurdu geçen seneden ders çıkarabilseydi bu sene daha başarılı olurdu. Kaliteli bir kadroya sahiptiler. Maalesef karşımıza çıkan U21 takımdan genç arkadaşlarımız ve onun dışında 6-7 kalan arkadaşlarımızla maça çıktılar. Oyun disiplinimizi bozmadık ve istediğimiz galibiyeti aldık” şeklinde konuştu.
“BU SEZON HAKEM HATALARINDAN 16 PUANIMIZ GİTTİ”
Avrupa gidemezlerse çok üzüleceklerini ifade eden Rıza Çalımbay, “Her şey rağmen bu sezon inanılmaz bir şekilde mücadele verdik. Ama maalesef hakem arkadaşlarımızı geçemedik. Son oynanan Osmanlıspor maçında verilen alakasız bir penaltı. Takım kaptanımızın oyundan atılması. Bunun neticesinde kaybedilen 2 puan. Zaten bundan önceki birçok maçta hakem hataları yüzünden puanlarımız gitti. En az 15-16 puanımız gitti. Belki bunun 7-8 tanesini alsaydık Avrupa’yı garantilemiştik. Bana göre bu sene Merkez Hakem Kurulu tarafından bir şans. Süper Lig’de kimi şampiyonluğa, düşmemeye, Avrupa’ya oynuyor. Bu yüzden hakemlerin önemi büyük. O yüzden takımlar hatalardan dolayı mağdur oldular. MHK kimin Süper Lig’de hakem olacağını seçerse takımlar daha az mağdur olacaktır. Tabii ki hakem arkadaşlarımız hata yapacaklar. Bu seneki hataların çoğunu kabul etmiyoruz. Ama hiç mücadelemizi bırakmayacağız. Bu maçı kazandığımız için çok mutluyuz. Şimdi hedefimiz Trabzonspor maçını kazanmak" ifadelerini kullandı.