Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe karşısında defansif anlamda çok iyi olmaları gerektiğini belirtti. Fenerbahçe maçının Galatasaray gibi olmayacağını vurgulayan tecrübeli hoca, "Fenerbahçe takımına o hatayı yaparsanız affetmez. Bizim bu açıdan 90 dakika defansımızın çok iyi olması gerekiyor." diye konuştu.

Süper Ligi'nde hafta sonu Fenerbahçe'yi ağırlayacak olan Mersin İdmanyurdu çalışmalarını Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda sürdürdü. Düz koşu ve ısınma hareketleri yapan Mersin İdmanyurdu futbolcuları daha sonra ise pas çalışması yaptı. Teknik direktör Rıza Çalımbay antrenman öncesi düzenlediği basın toplantısında Fenerbahçe maçında galibiyeti düşünerek oynayacaklarını ifade etti.

Fenerbahçe maçının Galatasaray gibi olmayacağına dikkat çeken Çalımbay, "Fenerbahçe daha zor bir takım. Galatasaray'da Burak var, bir iki oyuncusu var golcü olarak ama Fenerbahçe'nin baktığınız zaman netice olarak ofansif anlamda çok güçlü olan bir takım. Her an oyunun kaderini değiştirebilecek bir takım. Dünkü maçlarına baktığınız zaman çok gol kaçırdılar çok atak oynadılar. Onun için bu Galatasaray maçı gibi olmayacak. Bu açıdan ofansif olarak daha iyi olmamız gerekiyor." diye konuştu.

İyi olamadıkları takdirde kendileri için büyük problem olacağını anlatan Çalımbay, "Fenerbahçe ile oynadığımız maçlarımıza baktığınız zaman lig olsun kupa maçları olsun yaptığımız basit küçük hatalardan yediğimiz goller var. Fenerbahçe takımına o hatayı yaparsanız affetmez. Bizim bu açıdan 90 dakika defansımızın çok iyi olması gerekiyor. Defansif açıdan çok iyi olmamız gerekiyor. Biz pozisyon buluruz, pozisyona gireriz. Ama defansif açıdan çok iyi konsantre olup, en küçük detaya dahi dikkat etmemiz gerekiyor. Ben takımıma inanıyorum güveniyorum." şeklinde konuştu.

Geride 3 tane maçlarının kaldığını hatırlatan Çalımbay şöyle devam etti: "Fenerbahçe maçı ile bağlamak istemiyorum ama Fenerbahçe olsun Gençlerbirliği ve Başakşehir olsun alabileceğimiz en yüksek puanları alıp ligi iyi bir yerde kapatmak istiyoruz. Hedefimiz ilk 10 içinde kalmak. 3 maç kolay maç değil. Bazı yerleri etkileyecek maçlar. Onun için tek düşüncemiz bu. Futbolcu arkadaşlarıma buraya kadar göstermiş oldukları mücadele için teşekkür ediyorum."

Fenerbahçe maçında galibiyeti düşünerek oynayacaklarını belirten Çalımbay, "Taraftarlarımızla iyi bütünleşiyoruz. Böyle maçlarda stadın dolmasını çok isterdik ama olmuyor İnşallah Fenerbahçe maçında daha büyük bir taraftar kitlesi ile oynarız. Tek hedefimiz buradan iyi ayrılmak. Galatasaray maçında oynadığımız oyunun üstüne çıkarsak Galatasaray maçındaki gibi hem ofansta hem defansta hata yapmazsak, Fenerbahçe maçınız bizim açımızdan çok iyi biteceğini düşünüyorum." dedi.

Takımda Sadiku ve Sinan'ın sakatlıkları nedeniyle oynamayacağını ifade eden Çalımbay, KHalili ile Vederson'un durumunun ise belli olmadığını kaydetti.

Çalımbay, Fenerbahçe'de Alper Potuk'un oynamayacak olmasının etkisi ile ilgili soruya ise "Alper ayrı bir güç, orası için. Ama Fenerbahçe'de o oynamış bu oynamış onu düşünecek durumda değiller. Herkes telafisi olmayan maçları oynuyor. Biz de öyle. Çok zengin bir kadroları var. Mutlaka orayı telafi edecek futbolcu bulacaklardır. Alper olmazsa Caner'i oynatır, belki Hasan'ı alacak. Bir sıkıntı yaşamazlar. Sıkıntı yaşarsak biz yaşarız." cevabını verdi.