Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Kasımpaşa maçında iyi bir galibiyet aldıklarını söyledi.
    Takımının Kasımpaşa'yı 6-2 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısınak atılan tecrübeli teknik adam, ligin ikinci yarısında oynanan her maç ve alınan her puanın önemine dikkat çekti. 5 maçtan 4'ünü deplasmanda oynadıktan sonra kendi sahalarında oynadıkları bu maçın kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Rıza Çalımbay "Mutlaka kazanmamız gereken bir maçtı. İyi başlamadık ama sonra toparlandık, sonra gerçekten iyi futbol oynadık ve özellikli ikinci yarı girdiğimiz pozisyonları çok çok iyi değerlendirdik." diye konuştu.
    Tecrübeli futbol adamı, sözlerini şöyle sürdürdü:
    "Onlarda oyunun kaderini değiştirebilirlerdi. İyi bir galibiyet aldık. Buna da ihtiyacımız vardı. Ama önemli olan bu galibiyetleri bu puanları sürdürmek gerekiyor. Çünkü lig ikinci yarı bütün takımlar için çok zor. Aşağısı ortası yukarısı farketmiyor. Alınan bu puan ilerisi için çok önemli. Bundan sonra oynayacağımız maçlarda puan almamız gerekiyor ki galibiyetin anlamı daha da büyük olacak."     
    Ligde kendilerini zor maçların beklediğini anlatan Rıza Çalımbay, sözlerini şöyle tamamladı:
    "Önümüzdeki oynayacağımız Rizespor maçında hem Welliton hem Sadiku'nun olmaması bizim için bir dezavantaj. Arada kupa oynamamız bizim için bir dezavantaj. Bizim zaten kupada öyle bir beklentimiz yok. Ama yine da kupa maçında Karabükspor maçında da az şans verdiğimiz arkadaşlarımızı oynatacağız ve o arkadaşlarımıza zaten ihtiyacımız var. Görüyorsunuz 2 arkadaşımız yok sakat arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımıza maç temposunu kazandırmamız gerekiyor. Alınan galibiyet çok çok önemli. Ama önemli olan bence istikrar ve ligin sonunu iyi bir yerde bitirmek."