Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, hafta sonu karşılaşacakları Kardemir Karabükspor maçından muhakkak galip gelmeleri gerektiğini söyledi.
    Çalımbay, düzenlediği basın toplantısında Kardemir Karabükspor'un en çok oynadıkları takımlardan bir tanesi olduğunu hatırlattı. Bu maçın kupa karşılaşmasına benzemediğini ifade eden tecrübeli teknik adam, "Çok zor bir maç oynayacağız. Her iki takımda ideal kadrosuyla çıkıp puan için oynayacak. Biz bu maçta son oynadığımız iki maçın performansının üstüne çıkmamız gerekiyor ki galip gelelim. Biz takım olarak hazırız ve bu maçtan yüzde 100 galip çıkmamız gerekiyor. Tabi ki buradaki en önemli destek taraftarımız." diye konuştu.
Marko, Welliton ve Pedriel'in performanslarının üstüne çıktığını ifade eden Rıza Çalımbay, sözlerini şöyle sürdürdü:
    "Umuyoruz ki bu performanslar böyle devam eder. Biz teknik heyet olarak zor şartlarda aldığımız bu görevi en iyi şekilde bitirmek istiyoruz, bizim bütün gayemiz bu yönde”

    KUPADA FENERBAHÇE EŞLEŞMESİ    

Türkiye Kupası'nda çeyrek finalde Fenerbahçe ile eşleşmelerini ise Rıza Çalımbay, şöyle yorumladı:
    "Kupada biliyorsunuz 4 takım seri başı ve biz Fenerbahçe ile eşleştik. Seri başı çıkan bütün takımlar çok iyi seviyede aralarında kötü takım yok, onun içinde bizim için bütün takımlar aynı seviyede. Biz yoğun bir trafiğe giriyoruz. Buradaki tek düşüncemiz sakat vermeden yolumuza devam etmek. Umarız Fenerbahçe’ye karşı elimizden geleni yapıp son 4 takım arasına kalmak istiyoruz. Fenerbahçe maçından önce bizim için önemli olan Karabük maçı.”
    Tecrübeli futbol adamı, Mersin Arena Stadyumu ile ilgili ise şunları dile getirdi:
    "Biz Mersin Stadyumu ile ilgili yaptığımız hatayı tekrarlamak istemiyoruz. Biz orada 3-4 antrenman ve hazırlık maçı yapmadan o sahada maç oynamak istemiyoruz. Biz Mersin Stadyumu'nda oynama kararı aldığımız takdirde Tevfik Sırrı Gür Stadını kapatmamız gerekiyor. Bütün ekipmanların Mersin Arenaya taşınması gerekiyor. Stat tekrar kötü zemine büründüğü zaman bu sefer ortada kalma riskimiz var. Onun için Mersin Arena ile ilgili biraz daha temkinli davranmak istiyoruz.”