Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, sezon sonunda ligi iyi bir yerde tamamlayacaklarını belirtti.

Rıza Çalımbay, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında ligin başından beri önemli olan istikrar ve bunun korunması dediklerini ifade etti. Mevcut kadrolarında alternatif oyuncuları olmadığı için sürekli oynayan futbolcularda düşüş olduğunu anlatan Çalımbay, "Bu düşüşler benim beklediğim bir şeydi. Bu güne kadar oynadığımız maçların sadece bir tanesinden memnun değildim. Geriye kalan bütün maçlarımızda iyi bir oyun oynadık. Eskişehirspor maçında takım olarak çok kötü bir performans sergiledik. Son oynadığımız Antep maçında, herkes bu işe yüzeysel baktığı için , kendi kendine yorumlar yapıyor. Fakat bizim içeride neler yaşadığımızın farkında değiller." diye konuştu.

Kadrosunun hepsinin toplam 26-27 kişi olduğunu anlatan deneyimli hoca, "Biz bu oyuncularımızın bazılarından faydalanamıyoruz. Biz Antep maçına çıkarken yabancı kaleci oynattık ve büyük sıkıntı yaşadık. Pedriel’i oyuna almak için sırf iki oyuncu birden değiştiriyoruz. Antep maçında Khalili , Güven ve Oktay yoktu ve bu bizi çok sıkıntıya soktu." şeklinde konuştu.

Oyuncuların performansından memnun olduğunu anlatan Çalımbay, ligi iyi bir yerde bitireceklerini kaydetti. Çalımbay, yönetim kurulu tarafından kalan 5 maçın Mersin Stadyumu'nda oynanacağının açıklandığını ifade ederek bu konuda tüm yetkinin başkan Ali Kahramanlı'da olduğunu söyledi.

GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRÜNÜ KINIYORUM

Stadın antrenman için kendilerine verilmediğini hatırlatan Çalımbay, "Ben o şeyi kabul edemiyorum. Kınıyorum ben onu. İl Spor Müdürü arkadaşı kınıyorum. Yani Mersin İdmanyurdu'na antrenman için sahayı vermeyen adamı kınıyorum." ifadelerini kullandı.

Kendilerine antrenman sahası konusunda yardım edilmemesinden dert yanan Çalımbay, artık Mersin Stadyumu'na antrenman için gitmeyeceğini söyledi.
"Mersin İdmanyurdu'na antrenman için sahayı vermiyorsan çok ayıp" diyen Çalımbay, şöyle devam etti: "Adam size yalan söylüyor. Ben 'Orada 7-8 antrenman yapmazsam, orada hazırlık maçı oynamazsam ben orada oynayamam' dedim. Çünkü bizim antrenman yapmamız lazım. Ben o sahayı onlardan daha çok düşünürüm. Saha işini daha iyi anlarım. Antrenman yapmak zemini bozmaz. Statta yaptığımız son antrenmanda bize belli bölümlerin kullanılmamasını
söylediler."

Çalımbay, stat ve zeminle ilgili soru üzerine "Bütün sorumluk başkanda. Ben karışmıyorum, antrenman yapıp görelim diye istedik vermediler." şeklinde konuştu.