Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçın büyük bir kısmında üstün taraf olduklarını ancak pozisyonları değerlendiremediklerini söyledi.

Süper Lig'de evinde Gaziantepspor'a 1 - 0 mağlup olan Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktör Rıza Çalımbay, düzenlenen basın toplantısında maçın 80 dakikasının kendi üstünlükleriyle geçtiğini dile getirdi.

Yakaladıkları pozisyonları değerlendiremediklerini belirten tecrübeli hoca, "Girdiğimiz pozisyonlar az olabilir, istediğimiz şekilde olmayabilir ama onlardan birini değerlendirmemiz gerekiyordu. Defansın yaptığı bariz bir hata nedeniyle gol yedik. Bugün her yönden bir sıkıntımız vardı." diye konuştu.

Çalımbay, oyuncu değişikliği yönünden sıkıntıları olduğunu kaydederek, "1 oyuncu değişikliği için 2 oyuncu çıkarmak zorunda kaldık. Sıkıntılı kadromuz var. Her türlü riske girdik, pozisyonlara da girdik ancak değerlendiremedik." şeklinde konuştu.

Hakem Yunus Yıldırım'ın kararlarına da tepki gösteren Çalımbay, şu ifadeleri kullandı: "Kendisini sevmeme rağmen hakemi kınıyorum. Bu yılların en deneyimli hakemlerinden bir tanesi ama 6 tane oyuncu değişmiş ama sürekli yerde yatan bir takım ve kalecisi geç başlayan bir takım var. Uyarılarımıza rağmen sadece 3 dakika tutuyor. Bu öyle bir oyunki bir dakikanın bile önemi çok."

Çalımbay, milli takım maçları için verilecek arayı iyi değerlendirerek kalan maçları kazanmak istediklerini dile getirerek sözlerini tamamladı.