Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, sezonu hedefledikleri yerde bitirdiklerini söyledi.

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu 33. Hafta mücadelesinde deplasmanda Gençlerbirliği’ni yendikleri maçın sonunda konuşan Rıza Çalımbay, sezon sonuna doğru sakat ve cezalıların üst üste geldiğini belirterek, “Bugün de istediğimiz kadroyla sahaya çıkamadık ama iki devreli bir maç oldu. İlk yarı oynadığımız oyunla mağlubiyeti hak ettik. İkinci yarı yaptığımız değişiklikler çok işe yaradı. İkinci oynadığımız oyunla hak ettiğimiz bir galibiyet aldık.” ifadelerini kulandı.

Mersin İdmanyurdu için bu senenin çok önemli olduğunu, ligde kalıcı olması gerektiğini anlatan Çalımbay, “Yeni kurulmuş bir takım. Herkesin belki de en büyük düşme adayıydı ama gerçekten arkadaşlarım mükemmel bir performans gösterdiler. Sezon sonu olmasına rağmen yaptıkları tempo mükemmeldi. O yüzden de hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Sezonu hedeflediğimiz bir yerde bitiriyoruz.” diye konuştu.

“SANKİ HAZIRLIK MAÇINA GELMİŞ GİBİYDİK”

Çalımbay, seyircinin azlığıyla ilgili bir soru üzerine şöyle devam etti: "Çok üzücüydü. Sanki hazırlık maçına gelmiş gibiydik. Ne bizim taraftarımız vardı ne de Gençlerbirliği’nin taraftarı vardı. İki takımda galibiyeti düşünen takım her maçlarında. Buna Federasyonumuzun diğer kuruluşların bir el atması gerekiyor. Sebep ne, neden taraftar gelmiyor. İyi bir araştırmak gerekiyor. Bu seneden ders alınması gereken bir konu, taraftar açısından.”