Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bu sezon rakipleri geçtiklerini ancak hakemleri geçemediklerini söyledi.
Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig’in son haftasında 6-0 kazandıkları Trabzonspor maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, Trabzonspor’u evinde yenmenin kolay olmadığını belirterek, "Bugünkü maç tabi ki Trabzonspor’un tam kadro olmaması, bizim de iddiamız olması böyle bir farkı getirdi. Yoksa Trabzonspor’u burada böyle skorla yenmek çok zor bir şey. Bunu ben yıllarca futbolculuk ve antrenörlük hayatımda yaşadım" dedi.
Çalımbay, "Şu anda üzgünüz çünkü Kasımpaşa şu anda hak ettiği yerde değil. Trabzon’da hak ettiği yerde değil çünkü iki takıma da çok büyük haksızlık yapıldı. En çok haksızlığa uğrayan takım da biziz. En son Osmanlıspor maçında iki tane kafayı vuran topa el veren hakem arkadaşımız şu anda Kasımpaşa’nın Avrupa’ya gitmesini engellemiş durumda. Hangi maçı sayacağımızı da bilmiyoruz. Deniz hocanın hakemliği bıraktığı maçta o penaltıyı vermese biz şu anda Avrupa’daydık. Galatasaray maçında giren golü verse bu hedefimizi gerçekleştirmiştik. Kendi sahamızda Trabzonspor’a karşı oynadığımız maçta penaltıyı verse yine Avrupa’daydık. Hangisini Gençlerbirliği, Gaziantepspor, bir sürü daha sayacağımız maçlar var. Şu anda Kasımpaşa takımı Avrupa’ya gidemiyorsa en büyük engel hakem arkadaşların yaptığı hatalar" diye konuştu.
"EN AZ 10 HAKEM ARKADAŞIN SÜPER LİG’DE İŞİ YOK"
Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, hakemlere eleştirilerini devam ettirerek, sözlerini şöyle tamamladı:
"MHK’nin de bu sene bana göre bir tedbir alması gerekiyordu. Bütün maçları seyrediyorum, en az 10 hakem arkadaşın Süper Lig’de işi yok. Bugün bizi engellediler, belki Trabzon’u da engellediler. Bu arkadaşlar seneye kaldığı sürece bakalım kimi engelleyecekler. Eğer bariz içeri giren golü göremiyorsan kafaya çarpan topa direkt penaltı veriyorsan veya giren golleri saymazsan neticede olacak bu. Bu sene Kasımpaşa eğer istediği hedefe ulaşamadıysa en büyük engel hakemler. Şu anda rakibimiz Osmanlıspor Avrupa’ya gittiği için seviniyor. Ama bize verilen penaltıdan dolayı seviniyor. Bunda belki Osmanlıspor’un suçu yok ama maalesef hakem arkadaşlarımız başta biz olmak üzere Trabzonspor’a da inanılmaz derecede hatalar yaptılar. Ama biz mücadeleden hiç kopmadık. Bu maça çıkarken de öyle oldu. Bir ümidimiz kaldı diye uğraştık ama olmadı. Rakiplerimizin çoğunu geçtik ama maalesef bu sene hakemleri geçemedik. Niye böyle yapıyorlar, bilerek mi yapıyorlar bilemiyoruz. Camia olarak çok üzgünüz. Ben bazı maçlarda kasıt olduğuna gerçekten inanıyorum."