Yozgatlılar hemşehrileri Rıza Kayaalp’in 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda erkekler grekoromen 130 kiloda rakibi Kübalı Mijain Lopez’e mağlup olmasına üzülürken, ikinci olarak gümüş madalya kazanmasına sevindi.
Yozgatlılar kendisinden Rio Olimpiyat oyunlarında altın madalya bekledikleri hemşehrisi Rıza Kayaalp’in final maçını Cumhuriyet Meydanında kurulan dev ekranda naklen yayınla izledi. Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ve Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu ile birlikte maçı heyecanlı bir şekilde izleyen vatandaşlar, maç sonunda mağlup olan Rıza Kayalp’in altın madalyayı kaçırmasına üzülürken gümüş madalya kazanmasına da sevindi.
Yozgat Valisi Yurtnaç, maçta yenmek ve yenilmenin olduğunu belirterek, “ Olimpiyat ikinciliği de güzel. Biz Rıza’dan önümüzdeki yıllarda büyük şeyler bekliyoruz yaşı daha genç. Rakibi güçlü bir rakipti. Sporcumuzu tebrik ediyorum. Çok sayıda sporcu arasında olimpiyat ikincisi olması da güzel ama gönlümüz isterdi ki şu meydanda şampiyon diye bağırıp buraları inletmek hayırlı olsun” dedi.
Maçı izleyen güreşçiler de, Rıza Kayaalp’ten olimpiyatlardan şampiyon olmasını beklediklerini ifade ederek, “ Şampiyonun verdiği bir heyecanla bir hata yaptı Kübalı sporcu bir pozisyon yakaladı. Gümüş madalya aldı sporcumuzu tebrik ediyoruz. Vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.