Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Yaz Spor Okulları'nda bu yıl 30 branşta 2 bin çocuk eğitim görecek.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, yaptığı açıklamada, "Çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, onları başarılı birer sporcu yapabilmek, onlarda spor kültürünün oluşmasında katkı sağlamak amacı ile il ve ilçelerimizde toplamda 30 branşta 05-18 yaş grubu 2 bin sporcu adayımıza eğitim vereceğiz. İlimiz son yıllarda yapılan spor yatırımları ile il merkeze ve ilçeleri ile tam bir spor merkezi haline gelmiştir. Devletimiz gerekli alt yapıyı bizler için sağlamıştır. Bize ise spor yapmak ve başarıyı yakalamak kalıyor." dedi.

İki ay sürecek Yaz Spor Okullarında; atıcılık ve avcılık, atletizm, badminton, basketbol, bocce bowling ve dart, boks, cimnastik, futbol, rafting, güreş, halk oyunları, halter, hentbol, judo, kano, karate, kick boks, kürek, masa tenisi, muay thai, okçuluk, özel sporcular, satranç, tekvando, tenis, voleybol, wushu, yelken ve yüzme branşlarında 2 bin sporcu eğitim alacak. Okullarda bedensel ve işitme engelli gençler içinde özel gruplar oluşturulup eğitim verilecek. Okullar yüzme ve futbolun dışındaki tüm branşlarda ücretsiz.