Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Roberto Carlos, önümüzdeki sezon Süper Lig'de takımların 14 yabancı futbolcu ile mücadele etmesinin altyapıdan gelen futbolcuları etkileyeceğini söyledi. Carlos, altyapıdan gelen futbolcuların takımda yer bulamayacaklarını ifade etti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Manisa'da bu yıl 16. düzenlenen Mercedes-Benz Ege Kupası'nın gala yemeği, Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Roberto Carlos'un katılımıyla gerçekleştirildi. Manisa Anemon Otel'de düzenlenen gala yemeğinde konuşan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Roberto Carlos, Ege Kupası’nı televizyondan takip ettiğini söyledi. Turnuvaya katılan katımların çok yetenekli futbolcuları olduğunu dile getiren Roberto Carlos, bu gençlerin daha iyi futbolcu olabilmeleri için futbol okullarının açılması gerektiğini kaydetti. Roberto Carlos, "Okulların açılmasıyla birlikte başlarına iyi hocaların ve psikologların getirilmesi gerekiyor." dedi.

Federasyonun önümüzdeki sezondan itibaren yeni bir yöntem getirdiğini hatırlatan Roberto Carlos, "14 futbolcu ile takımlara destek oluyor ama bu alt yapıdan gelen sporcuları etkiliyor. Yer bulamayacaklarını düşünüyorlar. Ama benim düşüncem alt yapıdan gelen futbolcular ünlü futbolcuların yanında yıldızlaşacaklar. Benim hayatım futbol oldu. Küçük yaşlardan beri futbolla ilgilendim. Bir sürü yıldızla, Raul, Ronaldo, Beckham gibi futbolcularla oynadım. Şimdi bildiğim her şeyi de futbolculara öğreteceğim. Bunun yanında da ailenin çok önemi var. Ailenin sizi nasıl yetiştirdiği önemli. Benim ailem bana çok iyi eğitim verdi, bu eğitim ile de çok iyi yerlere geldim. Buradan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Geçmişte eski turnuvalarda yıldızlaşan 50 isim sayabildiğini ama şimdi son Dünya Kupası dahil neden 5 yıldız sayılamadığının sorulması üzerine Roberto Carlos şunları söyledi:

"Genç yaşlarda psikoloji çok önemli. Yıldız futbolcular küçük yaşlarda çok büyük paralar kazandığı zaman bu ileride sorun olabiliyor."

Konuşmaların ardından TFF İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar, Roberto Carlos ve diğer davetlilere plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Galaya Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, TFF İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, daire müdürleri, spor kulübü yöneticileri ile Türkiye, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Norveç, Fransa, ABD ve Yunanistan U16 Milli takımlarının temsilcileri katıldı.