Türkiye Kupası B Grubu son maçında kendi evinde Trabzonspor'a 2-0 mağlup olarak gruptan bir üst tura çıkamayan Akhisar Belediyespor'da Teknik Direktör Roberto Carlos, artık lige konsantre olacaklarını söyledi.

Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Carlos, Trabzon karşısında sahaya as tıkımı sürdüğünü kaydetti. Kazanmak için sahaya çıktıklarını ancak kazanamadıklarını dile getiren Brezilyalı teknik adam, "Akhisar için çok önemli bir maçtı. Maalesef mağlup olduk. Artık lige konsantre olma zamanı. Antrenmanlarımızı buna göre yapacağız.” dedi.

Gekas’ın maçta penaltı kaçırmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Roberto Carlos, “Bizim için problem değil. Gekas çok tecrübeli bir futbolcu. Penaltıyı kaçırdı ama artık daha rahat oynayabilecek. Artık maçlar pazardan pazara maçlar olacağı için futbolcuların daha çok dinlenebilecek. Aslında benim görevim bugünden itibaren başlıyor. Futbolcularımla daha fazla bir araya gelebileceğim.” diye konuştu.
Bir gazetecinin "Hafta sonu daha önce çalıştığınız Sivasspor maçınınız var. Neler diyeceksiniz ?" sorusuna ise Brezilyalı hoca, “Ben şu anda Akhisarspor’un hocasıyım. Sivas’ta da çok iyi günlerim oldu. Ben kendim ayrılmak istemiştim oradan. Bu hafta sonu Akhisarspor takımıyla oraya kazanmaya gideceğiz.” dedi.

Akhisar Belediyespor’un yapmış olduğu 11 transfer sonrasında bazı eleştiriler almasıyla ilgili soruya da yanıt veren Roberto Carlos, kendisinin göreve geldiği zaman kaliteli futbolcuların olduğunu ancak kendisinin Akhisar Belediyespor’a kazanma arzusu ve isteği daha fazla olan kaliteli futbolcular getirdiğini ifade ederek, yeni gelen futbolcuların hazır olduğunu ifade etti. Roberto Carlos, sözlerini şöyle tamamladı:
“Sezon sonunda takımı Avrupa Ligi’nde görmek istiyorsam ekstra kaliteli futbolcular getirmem gerekiyor. Bu hem Akhisar Belediyespor için iyi bir yatırım hem gelecek için yatırım. Bu sene Avrupa’ya, seneye de Şampiyonlar Ligi’ne gideriz. Hiç belli olmaz yani. Ben yarışmaya, kazanmak için gidiyorum. Sadece bir ligde durmak için gelmedim. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş’a karşı yarışacağız. Bunlarla yarışacağız. O yüzden bu tarihten itibaren başlıyoruz. Ben şimdiden size söz veriyorum Akhisar Belediyspor daha yukarılarda olacak."