Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie, İstanbul’a ayak baktığı andan itibaren kendisini sevenler tarafından hem kendisine hem de ailesine gösterilen ilgiden dolayı memnun olduğunu belirtti. Robin van Persie, Fenerbahçe forması giydiği ilk maçın da çok özel olduğunu söyledi.

Robin van Persie, Fenerbahçe Televizyonu’nda Fatih Demirkol’un sunduğu “Günün Röportajı” programına konuk oldu. Sürekli olarak kendini geliştirmeye çalışan bir futbolcu olduğuna değinen Robin van Persie, Shakhtar deplasmanından da istenilen sonuçla ayrılacaklarını ifade etti.

Hollandalı yıldız, ilk birkaç haftalık periyotun sancılı ve karmaşık geçtiğini kaydederek, "Ancak şu unutulmamalıdır ki, yeni bir ülkeye, yeni bir takıma gittiğinizde bu ilk haftalar her zaman sıkıntılı ve sancılı geçer. Şu an ev ve okul arıyoruz. Bu tarz işlerle uğraşmaktan dolayı da ilk birkaç hafta zorlu ve yorucu geçiyor. Ama en hızlı şekilde bu ülkeye ve yaşadığımız ortama uyum sağlamaya gayret gösteriyoruz. Bizim için her şey yeni ve yepyeni bir maceraya atılmış durumdayız. Ben bu macerayı çok sevdiğimi söylemek istiyorum. Hem kulüp içerisinden hem de kulüp dışından birçok insan bize yardımcı olmaya çalışıyor. İnsanlar bizim burada kendimizi rahat hissetmemiz için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu ilgi ve alaka bizi çok mutlu ediyor. Taraftarımızın da mutlu olduğunu görüyorum. Bizim burada olmamızdan dolayı onların mutlu olduğunu görmek beni ve ailemi çok mutlu ediyor. Ben her zaman taraftarlarla iç içe olmayı seviyorum. Genel anlamda yorucu ve sancılı olsa da burada olmak mutluluk verici." şeklinde konuştu.

"BURADA ÇOK MUTLUYUM"

Fenerbahçe’de olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren yıldız futbolcu,"Her değişimde olduğu gibi önceden tahmin edemezsiniz neler yaşayabileceğinizi. Bu sadece bizim için değil, hayata dair dönüm noktalarında böyle bir gerçek var. Bu yüzden yeniliklere açık olmak zorundayız. Olayları akışına bırakmak zorundasınız. Ben böyle değerlendiriyorum. Yeni bir ülkeye gittiğinizde rahat olmak ve olayların işleyişini izlemek zorundasınız. Ama şu ana kadar çok mutluyum. Şunu da belirtmem gerekir, aileme de gösterilen ilgiden dolayı çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

"TARAFTARIMIZIN KARŞISINDA OYNAMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORDUM"

Fenerbahçe taraftarının karşısında oynamanın mutluluk verici olduğunu kaydeden van Persie, “Oyuna girdiğim o anda çok büyük bir gurur yaşadığımı söyleyebilirim. Böyle harika bir taraftar grubunun, topluluğunun önünde oynamak benim sabırsızlıkla beklediğim bir şeydi. Taraftarımız, geldiğim ilk günden bu yana bana kendimi çok özel hissettirdi. Fenerbahçe’ye geldiğim andan itibaren ilk maçı oynayacağım günü düşünüyordum. Hala erken olmasına rağmen bana yapılan karşılama çok iyiydi. Taraftarımızın önünde yaklaşık 25-30 dakika oynadım ve bunun kendi sahamızda, kendi taraftarımızın önünde olması daha da anlamlı oldu diyebilirim. Taraftarımız verdiği destekle benim için Fenerbahçe forması giydiğim ilk maçı çok özel kıldılar. Maçın başından sonuna kadar takımımıza destek verdiler. Aynı şekilde bana da tezahüratlarda bulundular. TFF ve UEFA Kuralları çerçevesinde Takımımıza harika destekleri oldu. Taraftarımıza da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Stadyumda harika bir atmosfer oluşturdular." diye konuştu.

"KENDİMİ GELİŞTİRMEYİ SEVİYORUM"

Robin van Persie, her zaman için kendisini geliştirmeyi önemseyen bir futbolcu olduğunu söyledi. Persie, "Ben elde ettiklerimden hiçbir zaman tatmin olmam, çünkü bu benim yapımdır. Elde ettiğim başarılardan asla tatmin olmam. Bana göre ileriye gitmenin, kendini geliştirmenin yolu da budur. Bir şeyden mutlu olmaya ya da tatmin olmaya başladığınız zaman bilin ki aşağıya doğru gitmeye başladığınız andır. Geçmişe ve orada elde edilen başarılara bakarak yaşayamayız. Her zaman geleceğe bakmak mecburiyetindeyiz. Ben her zaman net hedefler koyarım kendime. Şu anda da hedeflerim net; ben tutkumu göstermek istiyorum. Fenerbahçe’ye her şeyimi vermek istiyorum. Gücüm yettiğince her şeyimi de vereceğimi düşünüyorum. Futbol, bildiğiniz gibi bir takım oyunu ve bir kişi her şeyi değiştiremez. Futbol, bir takım oyunu olduğu için bütün oyuncular birbirine bağlı aslında. Burada bir başarı elde edilecekse hep beraber edilecek. Taraftarlar, teknik heyet, futbolcular… hep birlikte bir başarı elde edilecek. Tabii ilerleyen dönemde ne olur bilemem. Fenerbahçe forması giydiğim süre zarfında 1 kupa da kazanabiliriz, 2 ve daha fazlası da olabiliriz. Ama bunu bilemeyiz. Sadece tek bir şey için söz verebilirim; ben burada olduğum süre boyunca her şeyimi vereceğim. Zaten bu hepimizin hikâyesi olacak. Çünkü takım halinde bir şeyler başaracağız. Ama hepimiz maksimum seviyede mücadele etmek zorundayız. Bunun karşılığında da iyi şeylerin olacağına inanıyorum. Burada, önümüzdeki sezonlar için vadedebileceğim şeyler bunlar. 3 yıllık bir sözleşmeye imza attım ama futbolda hiçbir zaman geleceği bilemezsiniz. Burada 1 yılda kalabilirim, belki 4 yılda kalabilirim, bunu hiçbir zaman bilemezsiniz. Futbolun güzelliği de budur diye düşünüyorum. Biz her şeyi yapmaya çalışacağız ve umarım her şey yolunda gider. Ne kadar gol atarım bilmiyorum ama elimden gelenin yüzde yüzünü verebileceğimi biliyorum. Kazanacaksak birlikte kazanacağız kaybedeceksek birlikte kaybedeceğiz." şeklinde konuştu.

"BU SKOR BİZİM İÇİN AVANTAJ"

Son olarak Shakhtar Donetsk karşılaşmasını değerlendiren Robin van Persie, "Shakhtar Donetsk’e karşı oynadığımız ilk maçın iyi olduğunu düşünüyorum. Shakhtar Donetsk iyi bir takım ve ilk yarı bize üstünlük kurduklarını da söyleyebilirim. İlk yarıda buldukları pozisyonlara karşın Volkan’ın yaptığı kurtarışlar çok önemliydi. Harika bir refleks göstergesiydi. İkinci yarı her anlamda daha dengeli oldu diyebilirim. Ben 0-0’lık beraberliğin iyi olduğunu düşünüyorum. Bu skorun bize büyük bir şans sağladığını düşünüyorum. Biz, deplasmanda oynayacağımız karşılaşmada pozisyon bulacağız ve bu pozisyonları da en iyi şekilde değerlendireceğiz. Başarıya giden yolda bu şekilde düşünmek zorundayız. Bizim deplasmanda bulacağımız 1 gol onlarda panik yaratabilir, çünkü o zaman onların 2 gol atmaları gerekecek. Bu anlamda ben son derece pozitif bakıyorum bu karşılaşmaya. Önümüzde 1 haftalık bir süreç var. Bu 1 hafta boyunca en iyi şekilde çalışıp, fizik kondisyonumuzu da yukarılara çıkaracağız. Shakhtar’ın ligi bizden daha önce başladı ve bu onlar için bir avantaj diyebilirim. Bu nedenle bizim de fiziksel anlamda üst seviyeye çıkarak, pozitif bir oyu sergilememiz gerekiyor." diyerek sözlerini noktaladı.