Fenerbahçeli Robin van Persie, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turu ilk maçında Shakhtar Donetsk ile zor bir karşılaşma oynayacaklarını söyledi.

Yarın akşam Shakhtar Donetsk ile oynanacak Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçı öncesinde kulüp televizyonuna açıklamalarda bulunan yıldız oyuncu, tek eksiğinin maç temposu olduğunu belirterek, "Takım arkadaşlarımın seviyesine ulaşmak için yoğun bir şekilde çalışıyorum. Şu ana kadar takımla birlikte 3 antrenman yaptım. Onun dışında tüm haftayı kondisyonerimiz ile beraber çalıştık. Yoğun bir çalışma programı izledik. Kendimi gayet iyi hissediyorum. Tek eksiğim; maç temposu kazanmak. Hazırlık maçlarında takımla beraber değildim. Birkaç hafta içinde tahminimle arkadaşlarımla aynı seviyeye geleceğim ve en üst noktama ulaşacağıma inanıyorum." dedi.

Shakhtar Donetsk ile zor bir karşılaşma oynayacaklarını ifade eden Hollandalı futbolcu, "Shakhtar Donetsk’in çok iyi takım olduğunu düşünüyorum. 2 yıl önce Manchester United’ta oynarken, onlarla Şampiyonlar Ligi gruplarında eşleşmiştik. Ve gerçekten bizim için çok zor iki karşılaşma olmuştu. O maçlardan sonra takımdaki birkaç oyuncuyu tanıdım ve son derece iyiler. İç saha maçlarını da bildiğim kadarıyla Lviv’de oynuyorlar. Kendi şehirlerinde oynayamıyorlar ve kendi alıştıkları ortamdan uzaktalar şu anda. Onun dışında geçtiğimiz sezon ve bu sezon çok iyi performans gösterdiklerini düşünüyorum. Çok kuvvetli takım. Bunu biz de biliyoruz, bizim için zor bir karşılaşma. Burada iyi bir sonuç alabilmemiz için her türlü imkan var ve bu maça iyi bir şekilde çalıştık. " diye konuştu.

Sarı lacivertli taraftarların desteğinin önemini gayet iyi bildiğini de belirten Robin van Persei, çıkacak her hangi bir olay nedeniyle alabilecekleri cezaya da dikkat çekerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Taraftarlarımızın neler yapabileceğini gayet iyi biliyorum. Ama öğrendim ki bizim bir cezayla karşı karşıya kalmamız söz konusu. Eğer taraftarlarla ilgili olumsuz bir durum söz konusu olursa, maalesef sonrasında bizi bekleyen olumsuz bir durum olduğunu öğrendim. Onların desteğine fazlasıyla ihtiyacımız var ama bunu kurallar çerçevesinde yapsınlar. Bizim onlara sadece birkaç maç değil tüm sezon ihtiyacımız var. Bizi desteklesinler, alkışlasınlar, motive etsinler ama lütfen sadece bizi desteklesinler."