Romanya'da düzenlenen 24 ülkeden 550 sporcunun katıldığı uluslararası güreş müsabakalarında Türk güreşçiler finallere ambargo koydu.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Uluslararası Stefan Rusu & Ioan Popovici Turnuvası'nın ilk gününde mindere çıkan yıldız güreşçilerin 11'i final mücadelesi 9'u ise 3.'lük maçı için mindere çıkacak. Saat 17'de başlayacak final maçlarından milli takımımız 11 altın 9 gümüş madalya kazanmayı hedefliyor.

Serbest stilde 42 kiloda Ruşen Ali Ucun ve Ahmet Duman, 69 kiloda Bilal Osmanoğlu, 76 kiloda Miraç Gümüş, 85 kiloda Efe Sami Ünal,100 kiloda Yakup Yerlikaya ve Mehmet Aybars Karabulut, altın madalya için ter dökecek. 58 kiloda Doğukan Kalaycı ise bronz madalya kazanmak için güreşecek.

Grekoromen stilde Altın madalya için mindere çıkacak sporcular 42 kiloda Sefa Yıldırım, 50 kiloda Abdulsamet Başar, 58 kiloda Emircan Meriç ve İsmail Gün, 69 kiloda Kerim Yılmaz ve 85 kiloda Bedirhan Tan birincilik mücadelesi verecekler. 50 kiloda Müslüm Alımlı, 69 kiloda Samet Özgün, 76 kiloda Mehmet Polat ve 85 kiloda Fatih Sarıçiçek, bronz madalyanın kazanmak için ter dökecekler.

Milli Takım yıldız bayanlar da ise 65 kiloda Tuğba Kılıç altın madalya için, 43 kiloda Rahime Arı ile Yeşim Nur Armut, 49 kiloda Sedanur Taşar ile Halime Kılıçarslan, 56 kiloda Ece Tekin ve 60 kiloda Aslı Demir ise bronz madalya için minderdeki yerlerini alacaklar.