Süper Ligin yeni ekibi Antalyaspor'da Samuel Eto'o'nun ardından bir diğer dünya yıldızı Ronaldinho'nun da Antalyaspor'a transferi ile ilgili görüşmeler başladı.

Ronaldinho'nun menajeri aynı zamanda da ağabeyi Roberto Assis, Türkiye'nin dünya yıldızının istediği tarzda bir ülke olduğunu, Samuel Eto'o'nun da Antalyaspor'a transferinin kendileri için çok iyi olduğunu söyledi. Assis, Türkiye hakkında da Alex De Souza, Felipe Melo ve Roberto Carlos'tan çok güzel şeyler duyduklarını ifade etti.

Samuel Eto'o transferini bitiren ve gözünü dünyaca ünlü Brezilyalı yıldız oyuncu Ronaldinho'ya diken Antalyaspor yönetimi, oyuncunun menajeri ile İstanbul'da görüştü. Türkiye'ye geldikten sonra Süper Lig'in yayıncı kuruluşuna açıklamalarda bulunan Assis, Türkiye'ye geldiği için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Assis, transferin gerçekleşme yüzdesini veremeyeceğini, ancak Antalyaspor'a sıcak baktıklarını belirtti. Kırmızı beyazlılara tekliflerini ileteceklerini açıklayan dünya yıldızının menajeri, "Sonrasına bakacağız. Öncelikle, İstanbul'da ilk günümüz. Oturup konuşacağız. Antalyaspor'un teklifine sıcak bakıyoruz. 2-3 gün içinde Antalyaspor'a şartlarımızı sunacağız." dedi.

ETO'O'NUN GELMESİ ETKİLİ

Antalyaspor'un transferi yılan hikayesine dönen ve geçen hafta da Antalya'ya gelerek sağlık kontrolünden geçirdiği Kamerunlu 34 yaşındaki yıldız futbolcu Samuel Eto'o ile ilgili de değerlendirmede bulunan Roberto Assis, bu oyuncunun Ronaldinho'nun arkadaşı olduğuna dikkat çekti.

Ronaldinho'nun Eto'o'ya karşı çok büyük bir saygısı olduğunu dile getiren Assis, "Ronaldinho'nun, Eto'o'ya olan saygısı çok büyük. Bunun bir etkisi var tabii. Türkiye'de oynaması, hem Türk halkı açısından hem bizim açımızdan iyi." diye konuştu.

ALEX, MELO VE ROBERTO CARLOS'TAN TÜRKİYE'YE TAM NOT

Dünya yıldızı Ronaldinho'nun Türkiye'de top koşturan oyuncularla görüştüğüne değinen Assis, "Alex, Roberto Carlos ve Melo bize Türkiye hakkında çok güzel şeyler anlattı. Tabi ki kardeşim Türkiye'de oynamayı düşünüyor. Ama hayat tarzına uygunsa. Ama gördüğümüz duyduğumuz tarzıyla Türkiye tam Ronaldinho'luk bir ülke." dedi.

Öte yandan dün Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer ve Antalyaspor'a transfer etmek istedikleri Ronaldinho'nun abisi ve menajeri Roberto Assis İstanbul'da akşam yemeğinde bir araya gelerek transfere dair görüşmelerde bulundu.

RONALDİNHO DA SPONSORLA BİTİRİLECEK

Antalyaspor, golcü oyuncu Samuel Eto'o'yu kasasından tek kuruş çıkmadan transfer etmişti. Bu transferi İati'nin sahibi Levent Aydın ve Antalya Mermer'in sahibi Emin Gülmez üstlenirken, Ronaldinho'nun transfer sponsoru ise sır gibi saklanıyor.

Antalyaspor camiasını heyecanlandıran ve Başkan Gültekin Gencer'in transferi için gecesini gündüzüne kattığı Ronaldinho'ya sponsor olan firmanın dünya çapında tanınan bir marka olduğu, isminin ise daha sonra açıklanacağı belirtiliyor.