Türkiye'nin spor gündemine oturan Brezilyalı Ronaldinho'nun Antalyaspor'a transferi hayal oldu.

Hafta içi Türkiye'ye geleceği iddia edilen Ronaldinho'nun menajeri ve aynı zamanda ağabeyi Roberto Assis, Antalyaspor'dan 3,5 milyon Euro'luk teminat istedi. Kırmızı beyazlılar teminat için Antalyalı işadamlarının kapısını çalsa da istediği sonucu alamadığı, Brezilyalı golcü oyuncu Ronaldinho'nun transferinin gerçekleşmesinin mucizelere kaldığı belirtildi. Ayrıca yıldız futbolcunun oynadığı kulüple 1 yıllık daha sözleşmesi olduğu, kulübe şuana kadar resmi bir teklifin gitmediği ifade edildi.

Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer'in, sık sık basına açıklama yaparak Brezilyalı yıldızla imza aşamasında olduklarını ve bu hafta içerisinde Türkiye'de son görüşmenin yapılacağını söylemesine karşın, gerçeğin hiç de öyle olmadığı iddia edildi. Antalya merkezli olarak yayın yapan VTV televizyonunun haberine göre; Ronaldinho'nun menajeri ve ağabeyi olan Roberto Assis'le görüşen Antalyaspor cephesi, 2 yıllığına 3,5 milyon Euro isteyen Brezilyalı yıldız için çalışmalarını başlatırken, gelen cevapla şok yaşadı. Ronaldinho'yu Türkiye'ye davet eden Başkan Gültekin Gencer'in, Ronaldinho'nun menajeri Roberto Assis'in 3,5 milyon Euro'luk teminat istemesi üzerine eli kolu bağlandı.

RONALDİNHO'NUN AĞABEYİ BAŞKAN GENCER'İ YALANLADI

Başkan Gencer, Ronaldinho'nun, sözleşmesini feshetmek için Meksika'da olduğunu ve Türkiye'ye geleceğini duyurduğu dönemde Brezilyalı yıldızın Miami'de tatilde olduğunu söyleyen Ağabeyi Roberto Assis, transfer anlaşmasının gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Antalyaspor'un teklifini ciddiye almayan Ronaldinho cephesi, 3,5 milyon euroluk teminatın verilmemesi halinde Türkiye'ye gelmeyeceklerini vurguladı. Büyük bir borç yükünün altında bulunan Antalyaspor ise imza aşamasında oldukları açıklanmasına rağmen oyuncuyu teminat bulamadığı için Türkiye'ye görüşmek için dahi getiremediği öğrenildi.

İŞADAMLARI KEFİL OLMUYOR

Kulüp lisansı alabilmesi için 1 aylık sürede yaklaşık 10 milyon lira ödeme yapması gereken Antalyaspor, Ronaldinho'yu görüşmeye getirebilmek için 3,5 milyon euroluk teminat arayışlarına girse de başarılı olamadı. Antalya'nın önde gelen işadamlarının kapısını çalan kırmızı beyazlı yetkililer, istedikleri karşılığı alamayınca Ronaldinho'nun görüşme için Türkiye'ye gelmesi bile mucizelere kaldı.

Başkan Gencer'in açıkladığı gibi en geç Perşembe günü Ronaldinho'nun Türkiye'ye gelebilmesi için kırmızı beyazlı kulübün 2 gün içerisinde 3,5 milyon euroluk teminat bulması gerekiyor.

MEKSİKA KULÜBÜNÜN BAŞKANI DA YALANLADI

Türkiye'yi ayağa kaldıran transfer dedikodusuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Ronaldinho'nun formasını giydiği Queretaro takımının Başkanı Arturo Villanueva da açıklamalarda bulundu.

Antalyaspor'un Ronaldinho ilgisi üzerine konuşan kulüp başkanı Arturo Villanueva, "Ronaldinho için bize gelmiş resmi bir teklif yok. Kendisiyle 1 yıl daha kontratımız var. Ronaldinho veya menajerinden ayrılmak istedikleri yönünde bir talep gelmedi." dedi.