Antalyaspor, Ronaldinho’yu transferi noktasında sona yaklaştı. Dünya yıldızı Brezilyalı oyuncu ile ilgili sosyal medyada ‘Çok yakında Türkiye’de olacağız’ mesajını içeren bir video yayınladı. Antalyasporlu yöneticiler de Ronaldinho’nun transferi noktasında prensipte anlaşmaya vardıklarını duyurdu.
Yaptığı transferler ve görüşmelerle Türkiye ve dünya spor kamuoyunun gündemine oturan Antalyaspor, Eto’o transferinden sonra Ronaldinho transferinde de sona geldi. Önceki gün akşam Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer’in Ronaldinho’nun ağabeyi ve aynı zamanda menajeri Roberto Assis ile yemekte buluşmasının ardından yıldız futbolcunun transferinde sona yaklaşıldı. Yemekte Assis ve Gencerle bir arada olan Brezilyalı yıldızın Türkiye haklarını elinde bulunduran Ümit Akbulut, sosyal medya hesabı Instagram’dan bir video paylaştı. Akbulut’un paylaştığı videoda Brezilyalı yıldız futbolcu, “Merhaba Ümit. Herkesi kucaklıyorum. Çok yakında Türkiye’de beraber olacağız.” şeklinde konuşma yaptı.
Yıldız futbolcunun ağabeyi Roberto Assis de Ronaldinho’nun Türkiye’ye ve Antalyaspor’a gelmeye sıcak baktığını, Türkiye’de forma giyen Alex de Souza, Felipe Melo ve Roberto Carlos’tan ülke hakkında olumlu not aldığını ifade etmişti.
Bu görüşmelerin ardından Antalyaspor Basın Sözcüsü Hasan Ali Ceylan’da Ronaldinho ile prensipte anlaştıklarını ifade etti.

ANTALYASPOR ETO’O İLE TRANSFERE DAMGA VURDU

Türkiye Süper Lig’inde 2015-2016 sezonu birinci transfer ve tescil dönemi haziran ayında start alırken, bir yıl aradan sonra yeniden Süper Lig’e yükselen Antalyaspor dünyaca ünlü Kamerunlu golcü futbolcu Samuel Eto’o’yu transferinin ülke ve dünya basınında geniş bir şekilde yer almasına neden oldu. Medya Takip Ajansı Interpress’in yaptığı araştırmada, transfer döneminin ilk ayında spor sayfalarında Antalyaspor’un 3 bin 612 kez haber olduğu belirlenirken, bu haberler arasında başta Eto’o’nun transferi olmak üzere toplam bin 549 transfer haberiyle gündeme geldiği de saptandı.

ETO’O VE RONALDİNHO TRANSFERİN GÖZDESİ
Bir yıl aradan sonra yeniden Süper Lig’e yükselmeyi başaran Antalyaspor’da Başkan Gültekin Gencer ve transfer komitesinin yoğun çalışmaları sonucu kısa zamanda kırmızı beyazlı renklere imza atan Samuel Eto’o, 300’den fazla haber ile yazılı basında gündeme geldi. Antalyaspor’un transfer gündeminde olan dünyaca ünlü bir diğer futbolcu Brezilyalı Ronaldinho’nun da takıma kazandırılma çalışmalarının da spor sayfalarında geniş bir şekilde yer almaya devam ettiği de aynı araştırmada ortaya çıktı.