Real Madrid, Espanyol deplasmanında farklı kazanırken, ilk 2 haftayı boş geçen Cristiano Ronaldo 5 gol birden attı. Ronaldo böylece Real Madrid tarihinin en golcü ismi oldu. Real Madrid'in gol rekoru ise 228 golle Raul Gonzalez'in elinde bulunuyordu.

Espanyol deplasmanında 7. dakikada açılışı yapan Cristiano Ronaldo, sezonun ilk golünün ardından, 17. dakikada penaltıdan farkı ikiye çıkardı. Portekizli yıldız, 20. dakikada 3. golünü kaydetti. 27. dakikada Cristiano Ronaldo, bu kez Benzema'nın golüne asist yaparken, 61 ve 81. dakikada iki gol daha atarak skoru 6-0'a getirdi.

Cristiano Ronaldo, 5 Nisan'da oynanan maçta Granada'ya da 5 gol atmıştı. Cristiano Ronaldo, Real Madrid kariyerindeki 203. maçında 230 gole ulaşarak da kulüp tarihinin en golcü ismi oldu. Kulübün en golcü ismi ünvanını ise Madrid ekibinin alt yapısından yetişen ve yıllarca kaptanlığını da yapan Raul Gonzalez 228 golle elinde bulunduruyordu.

Bu arada Real Madrid, Espanyol deplasmanında karşılaşmayı 6-0 kazanırken, 3. maçında 2. galibiyetini de almış oldu. 11 gol atan beyaz Şimşekler henüz gol yemedi.