Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri, Royal Halı Erkekler Türkiye Kupası'na ev sahipliği yapacak Gaziantep'teki spor tesislerinde incelemelerde bulundu. 

Türkiye Basketbol Ligi (TBL) Direktörü Samer Şenbayrak başkanlığındaki heyet daha sonra bir restoranda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Şenbayrak, Türkiye kupasının Gaziantep'te yapılacak olmasından dolayı hemen herkesten olumlu tepkiler aldıklarını söyledi.

Devre arasında yapılan all-star'da tüm basketbolseverlerin keyifli dakikalar yaşadığını hatırlatan Şenbayrak, benzer bir heyecana da Gaziantep'in ev sahipliği yapacağını vurguladı.

Turnuvaya tüm basketbolseverleri davet eden Şenbayrak, "Bu maçlara sadece Gaziantep'ten değil civar illerden de seyirci gelmesini bekliyoruz. Bu bölgenin keyifli basketbol müsabakası izlemesini temenni ediyoruz" dedi.

Yapılan kura çekimlerinde sonucun önceden kestirilemeyeceği eşleşmelerin oluştuğunu anlatan Şenbayrak, her müsabakanın kazananın Gaziantep olacağını dile getirdi.

Kupa heyecanına sponsor olan firmaya teşekkür eden Şenbayrak, Gaziantep'teki salon incelemelerini yaptıklarını ve son hazırlıkları yaptıktan sonra Cuma günü itibariyle bilet satışlarına başlayacaklarını kaydetti.

Şenbayrak, "2016 yılında Gaziantep'in all-star'a ev sahipliği yapıp yapamayacağı konusundaki soruyu "2016 yılı için söz veremem ama Gaziantep'in  önümüzdeki yıllarda bu gibi organizasyonlara ev sahipliği yapması gerektiğini düşünüyorum" diye yanıtladı.

Gaziantep'teki incelemelerde bulunduğu tesislerle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Şenbayrak, şöyle devam etti:

"Açık söylemek gerekirse, uluslararası bir organizasyon için bir takım eksiklikler söz konusu. Mesela taraftar girişi için tek kapı söz konusu. Fakat kupa için yapacağımız önlemler kalıcı çalışmalar olacak. Bunlar giderildiğinde Gaziantep basketbol konusunda daha iyi bir alt yapıya kavuşmuş olacak. Akabinde de belki uluslararası organizasyonlara bile ev sahipliği için talip olunabilir."

- Lig değerlendirmesi

Konuşması sırasında lige ilişkin açıklamalarda bulunan Şenbayrak, şöyle konuştu:

"Türkiye basketbolu 2014-15 sezonunda çok ciddi ivme kaydetti. Kazanın veya kaybedenin önceden belli olmadığı bir lig sezonu yaşıyoruz. Son saniye atışlarıyla ve uzatmalarla oynanan çok güzel bir ilk yarı geride kaldı. 2. devreye de geçen hafta başladık. Aynı heyecanın devam edeceğini öngörüyorum."