GAZİANTEP (AA) - KEREM KOCALAR - Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Royal Halı Gaziantep, ikinci yarıda kötü gidişatı durdurarak, sezon sonunda ilk 8 takım arasında yer almak istiyor.

Royal Halı Gaziantep Asbaşkanı Orçun Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon öncesinde play-off'u hedeflediklerini söyledi.

Sezonun ilk haftalarında da aldıkları sonuçlarla bu hedefi yakalama noktasında önemli başarılar elde ettiklerini ifade eden Yüksel, ancak uzun süren sakatlıklar nedeniyle başarının devamını getiremediklerini vurguladı.

Üst üste alınan mağlubiyetlerin takımda kötü bir hava oluşturduğunu dile getiren Yüksel, şöyle konuştu:

"Herkesin bildiği gibi ilk 2 hafta yüksek bütçeli ve tecrübeli takımları yendik. Akabinde de moral ve motivasyonumuz yükseldi ama ardından sporcularımız arasında ciddi sakatlıklar yaşandı. Buna bağlı olarak 2-3 maç üst üste kaybedince mental olarak sıkıntı yaşadık. Son haftalarda tak kadro maça çıkmaya başladık. Neticesinde de ya kazandık ya da son saniyelerde kaybettik. Kaybettiğimiz son maçlarda ise mental olarak üzerimizdeki yorgunluk etkili oldu."

Devreyi istedikleri yerde bitiremediklerini ancak hedeften fazla sapmadıklarını aktaran Yüksel, ikinci yarıda gerçek güçlerini yansıtıp beklenen sonuçları almaya başlayacaklarını belirtti.

- "Transfer düşünmüyoruz"

Devre arasında herhangi bir transfer planları olmadığını vurgulayan Yüksel, "Teknik heyetimiz de yönetim kurulumuz da yeterli kadro derinliğimizin olduğunu düşünüyor. O yüzden mevcut kadromuzla yola devam edeceğiz" dedi.

Sezon sonu hedeflerinden şaşma olmadığına işaret eden Yüksel, şunları kaydetti:

"Ligi ilk 8 takım arasında bitireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü hem kadro kalitesi hem de yetenek olarak bu güce sahibiz. Son haftalarda son saniyelerde kaybedilen maçları kazanmış olsaydık, şu an 6. sırada olacaktık. Ama hiç bir şey için geç değil. Daha ligin ilk yarısı bitti. Söyleyecek çok söz var. Üzerimizdeki kötü havayı atıp, toparlanacağımıza inanıyoruz."