Royal Halı Türkiye Kupası 18-22 Şubat tarihlerinde Gaziantep'te düzenlenmesi nedeniyle Zeugma Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda tanıtım toplantısı yapıldı.

Turnuva ile ilgili olarak, Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu ve Royal Halı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cihan Dağcı’nın ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısına; Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Celal Arısan ve Türkiye Basketbol Ligi Direktörü Samer Şenbayrak da katıldı.


Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Bu büyük organizasyonun şehrimizde düzenleniyor olmasından dolayı öncelikle çok mutluyuz. Bu organizasyon, tam bir takım çalışması ile hayata geçirildi. Haftaya başlayacak olan Royal Halı Türkiye Kupası maçları, hem şehrimiz hem de gençlerimiz için büyük katkı sağlayacak. Tüm Gazianteplileri bu önemli turnuvaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu bu kadar büyük bir organizasyona sponsor olmaktan mutluluk duyduklarını ve basketbola verdikleri desteğin devam edeceğini dile getirerek, şunları söyledi, "Royal Halı Gaziantep Basketbol Takımı’nın başarıları, Gaziantep’i Türkiye’nin basketbol merkezlerinden biri haline getirdi. Royal Halı Türkiye Kupası ile bu durum daha da pekişecek. Royal Halı olarak bu coşkuyu Gaziantep’e taşımaktan dolayı çok mutluyuz. Kupa maçlarının Gaziantep’in tanıtımı açısından da faydalı olacağını düşünüyoruz. Tüm basketbol tutkunlarını, Royal Halı Türkiye Kupası maçlarını izlemek için Gaziantep’e bekliyoruz. Hemşehrilerimizin de, bu önemli organizasyonu desteklemek ve Türkiye’nin en iyi 8 takımının maçlarını izlemek için Karataş Şahinbey Spor Salonu'na çağırıyoruz."

TBL Direktörü Samer Şenbayrak ise "Royal Halı Türkiye Kupası’nın Gaziantep’te düzenlenmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Royal Halı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle beş gün boyunca takımlarımız ve yetenekli oyuncularımız unutulmaz bir basketbol deneyimini Gaziantep halkı ve tüm basketbol severlere sunacak." şeklinde konuştu.

Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Celal Arısan da "TBF olarak, Royal Halı Türkiye Kupası karşılaşmalarını Gaziantep’te yapmaktan çok mutluyuz. Gaziantep’te var olan spor sevgisi, Royal Halı Gaziantep basketbol takımı ile birlikte daha da büyüdü. Şimdi de, ligin en iyi 8 takımı Gaziantep’e geliyor. Hem Gazianteplileri hem de çevre illerdeki sporseverleri Gaziantep’e bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

ROYAL HALI TÜRKİYE KUPASI HAFTAYA BAŞLIYOR

Royal Halı Türkiye Kupası’nda bu yıl; Anadolu Efes, Banvit, Darüşşafaka Doğuş, Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Liv Hospital, Pınar Karşıyaka, Royal Halı Gaziantep ve Rönesans TED Ankara Kolejliler, kupayı evlerine götürebilmek için ter dökecek. Gaziantep Karataş Şahinbey Spor Salonu'nda düzenlenecek olan Royal Halı Türkiye Kupası 18 Şubat Çarşamba günü başlıyor. İlk gün oynanacak çeyrek final maçlarında Saat 17:00’de Pınar Karşıyaka- Banvit, Saat 19:30’da Royal Halı Gaziantep- Fenerbahçe Ülker karşılaşmaları oynanacak. 19 Şubat Perşembe günü ise Anadolu Efes- Galatasaray Liv Hospital ve Rönesans TED Ankara Kolejliler- Darüşşafaka Doğuş müsabakalarıyla çeyrek final heyecanı devam edecek. Çeyrek finalden çıkan takımlar 20 Şubat’ta oynanacak yarı finalde karşılaşacak ve 22 Şubat Pazar günü de kupa sahibini bulmuş olacak.

ROYAL HALI TÜRKİYE KUPASI BİLETLERİ BİLETİX’TE SATIŞTA

Türkiye’nin en iyi 8 takımının mücadele edeceği Royal Halı Türkiye Kupası’nın bilet satışları Biletix’te devam ediyor. 18 Şubat Çarşamba ve 19 Şubat Perşembe günleri oynanacak Royal Halı Türkiye Kupası Çeyrek Final müsabakalarında biletini alarak bu heyecana tribünden ortak olan seyirciler, aynı gün oynanan iki müsabakayı da izleyebilecek. 20 Şubat Cuma günü oynanacak Yarı Final müsabakalarında ise tek bilet uygulaması yapılacak. Tarafsız seyirciler, tüm maçların tribün biletlerini Biletix’ten alabilecek. Yarı Final ve Final karşılaşmasının taraftar tribün biletleri ise çeyrek final maçları tamamlandıktan sonra Biletix’ten temin edilebilecek.