Antalya’da 10.’su düzenlenen Runatolia Uluslararası Antalya Maratonu’na 6 bin sporcu katıldı.

Engelli, maraton ve yarı maraton parkurlarından oluşan yarışa 44 ülkeden bin 230 yabancı sporcu katıldı. Maraton erkekler kategorisinde Bulgaristan uyruklu Shaban Mustafa, bayanlar kategorisinde de Rusya uyruklu Olesya Nurgalieva birinci oldu.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Runatolia Uluslararası Antalya Maratonu Antalya Kültür Merkezi (AKM) önünden start aldı. Başlama ateşini ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal verdi. Yarışmanın start almasıyla birlikte sporcular Konyaaltı, Cumhuriyet Meydanı, Işıklar, Eski Lara Yolu ve Kundu bölgesini geçen yarışmacılar, bitiş çizgisine ulaştı.

Engelli maratonda 9, maratonda 585 ve yarı maratonda 2 bin 236 sporcu finish ipini göğüslemek için kıyasıya mücadele etti. Maraton erkekler kategorisinde Bulgaristan uyruklu Shaban Mustafa, bayanlar kategorisinde de Rusya uyruklu Olesya Nurgalieva birinci oldu. Engelliler erkekler kategorisinde Ömer Cankay, bayanlar kategorisinde ise Hamide Kurt birinciliği göğüsledi. Yarışmanın 10 kilometre erkekler kategorisinde ise birinci Muzaffer Bayram, kadınlar kategorisinde ise Seyran Adanır birinci oldu. Yarı maraton erkekler kategorisinde Fetene Alemu Regasa, kadınlar kategorisinde ise Senem Eser birinciliği elde etti.

7’den 77’ye her yaştan çok sayıda katılımcının yer aldığı koşuda sporcular sosyal mesaj vermeyi de unutmadı. Bazı sporcular ‘kadına şiddete hayır’ afişleri taşırken bazı sporcunların giydiği tişörtlerin üstünde Mersin’de katledilen Özgecan Arslan’ın fotoğrafı yer aldı.

Öte yandan derece elde eden sporculara para ödülü verilirken, maratonu tamamlayan tüm sporculara da madalya takdim edildi.