Rusya Milli Futbol Takımı’nın hocası Fabio Capello’nun maaşının ödenmesi için Özbek asıllı Rus iş adamı Alişer Usmanov, Rusya Futbol Birliği’ne (RFS) ihtiyaç kredisi verdi.

    Yaklaşık 8 aydan beri maaşını alamayan İtalyan teknik adam Capello için nihayet para bulundu. Zengin iş adamı Usmanov, basına yaptığı açıklamada RFS’ye Capello’nun maaşını ödemesi için yaklaşık 6 milyon dolar ihtiyaç kredisi verdiğini söyledi. Usmanov, “Bu olaya müdahil olmam gerektiğini hissettim. Aldığım bilgiye göre RFS’nin yaklaşık 6 milyon dolara ihtiyacı vardı. Ben bu rakamı verdim. Bu kredi sadece Capello’nun maaşı için kullanılabilecek.” diye konuştu.

USMANOV’DAN RUSYA FUTBOL BİRLİĞİ BAŞKANI’NA SERT TEPKİ

Zengin iş adamı, Rus basınına yaptığı açıklamasında Rusya Futbol Birliği ve başkanı Nikolay Tolstıh’e sert eleştiriler yöneltti. Usmanov, “RFS yönetiminin meseleyi getirdiği nokta kabul edilemez. Rusya için çalışan birisi emeğinin karşılığını alamıyorsa bu utanç vericidir.” dedi. RFS Başkanı’na tepki göstermeye devam eden Usmanov, “Tolstıh’e Rus sporunun gelişmesi için yaptığı katkıları ve milli takınım kendi evinde oynayacağı dünya kupası hazırlıklarını gözden geçirmesini tavsiye ediyorum. Meseleleri absürt duruma kadar getirilmesine müsaade edilmemeli.” şeklinde konuştu.

Usmanov, demir ve çelik fabrikası, cep operatörü, internet şirketi ve televizyon kanalını bünyesinde bulunduran USM Holding’in yüzde 48 hissesine sahip. Ayrıca Usmanov ortağı Farhod Moşiri ile İngiliz Arsenal takımının yüzde 30.2’lik hissesini de elinde bulunduruyor. Forbes dergisinin şubat ayı verilerine göre Usmanov’un toplam varlığı 18.6 milyar dolar değerinde.