İsviçre polisi Zürih'te 6 FIFA yetkilisini milyonlarca dolar rüşvet ve yolsuzluk suçlamaları ile gözaltına aldı.

Rusya Spor Bakanı Vitali Mutko, FIFA yetkililerine yönelik operasyonun 2018'de Rusya'da düzenlenecek Dünya Kupası ile bağlantılı olmadığını açıkladı. Gözaltına alınan kişilerin FIFA İcra Komitesi üyesi olmadığını ifade eden Mutko, iddiaların Rusya ile herhangi bir bağlantısı olmadığını belirtti.

Rus haber ajansı Sputnik ise FIFA'ya yönelik operasyonun FIFA başkanlık seçimlerinin yapılacağı haftaya denk getirilmesine dikkat çekti. Ajansa göre, Rusya'nın 2018 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmasına karşı çıkan ABD'li senatör John McCain ve Bob Menendez, FIFA Başkanı Joseph Blatter'in yeniden başkan seçilmesini istemiyor.

ABD'li senatörler Rusya'nın 2018 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapması durumunda, Ukrayna krizi nedeni ile Avrupa Birliği ve ABD'nin uyguladığı yaptırımların delineceğini savunuyor.

FIFA Başkanı Blatter ise uyarıları dikkate almayarak 20 Nisan'da Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir araya gelmiş ve karşılaşmaların Ukrayna'da durumun istikrara kavuşmasına katkı sağlayacağını ifade etmişti.

FIFA, Dünya Kupası'nın Rusya'dan alınmasına yönelik 13 senatörün talebini reddetmişti.

2018 Dünya Kupası 14 Haziran - 15 Temmuz 2018'de Rusya'nın 11 ayrı kentinde gerçekleştirilecek.