Rusya Milli Futbol Takımı, taraftarların taşkınlıkları yüzünden yarıda kalan Karadağ maçında hükmen galip ilan edilmesini istiyor.

2016 Avrupa Şampiyonası grup elemeleri G Grubu 5. maçında dün Rusya, Karadağ takımına konuk oldu. Daha maçın 2. dakikasında kale arkasından atılan meşale Rus kaleci İgor Akinfeyev’in başına isabet etti. Yaralanan kaleci sedye ile sahayı terk ederken hakem maçı devam ettirdi. Ancak ikinci yarıda taraftarlar sahaya yine yabancı madde attı. Bir çakmağın Rus Dmitriy Kombarov’a isabet etmesi sonucunda bu kez futbolcular arasında gerginlik yaşandı. Gerginliğin artmasının ardından hakem oyunu durdurarak maçı tatil ettiğini ilan etti.

Hastanede tedavi olan kaleci Akinfeyev’in durumun iyi olduğu belirtildi.

Öte yandan, yaşanan olaylara tepki gösteren Rusya, kendisinin hükmen galip ilan edilmesini istiyor. Rusya Futbol Birliği Başkanı Nikolay Tolstıh, “UEFA kurallara göre karar vermesi gerekir. Bize göre Rusya hükmen galip ilan edilmeli.” diye konuştu.

Rusya Spor Bakanı Vitaliy Mutko ise yaşanan olaylarla ilgili gereken müracaatları UEFA'ya yaptıklarını açıkladı. Her iki tarafta karşılaşma ile ilgili UEFA’nın vereceği kararı bekliyor.

G Grubu’nda 13 puanla Avusturya birinci, 9 puanla İsveç ikinci, maç eksiği bulunan ve 5’er puana sahip Rusya ve Karadağ üçüncü ve dördüncü, 4 puanla Liechtenstein beşinci ve bir puanı bulunan Moldova son sırada.