Rüzgar Sörfü Türkiye Şampiyonu Pamir Saçkan, Miami'de düzenlenen North American Championship ve Isaf Sailing World Cup'ı tamamladı.

ISAF (Uluslararası Yelken Federasyonu) tarafından düzenlenen Sailing World Cup Miami'de yapıldı. 3 senedir rüzgar sörfü dalında Türkiye şampiyonluğunu elinden bırakmayan Pamir Saçkan, yarışlarda RS:X kategorisinde yarışan tek milli sporcu oldu. Saçkan, ISAF Sailing World Cup’ın Miami etabını 56. olarak tamamladı.

2008 yılından bu yana düzenlenen ve RS:X kategorisinin en prestijli yarışı olan ISAF Sailing World Cup’ın bu yılki rotası Miami, Amerika’dan başladı. Yarışlar, Fransa ve İngiltere’ye uğrayarak Çin’de sona erecek. Yine bu sene uygulanmaya başlayan kota sistemine göre geçmiş başarılarından dolayı ISAF Sailing World Cup’a katılmaya hak kazanan Pamir Saçkan kalan üç etapta da mücadele edecek.

PAMİR SAÇKAN KİMDİR?

Rüzgar sörfü milli sporcusu olan Pamir Saçkan 2011-13 -14 yılları arasında rüzgar sörfü dalında Türkiye şampiyonu olmuştur. Yarıştığı rüzgar sörfü kategorileri; RS:X, RS:One, Slalom, Formula, Kona ve Techno 293’tür.

Sports People Turkey sporcusu Pamir Saçkan, Kurukahveci Mehmet Efendi ve Hardline Nutrition tarafından desteklenmektedir. 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları ve 2020 Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları katılımcısı olacaktır.