A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu 9. maçında dün gece 2-0 yendiği Çek Cumhuriyeti maçının ardından ayrıldığı Prag'dan bu sabaha karşı Konya'ya geldi. Ay yıldızlı ekip 13 Ekim Salı günü İzlanda ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına bu akşam Konya'da yapacağı antrenmanla başlayacak.

EURO2016 Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu 9. maçında dün akşam grup ikincisi Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yenerek 3.'lük yolunda önemli bir avantaj elde eden A Milli Futbol Takımı, grubun son maçını oynayacağı Konya'da. Ay yıldızlı ekip Çek Cumhuriyeti ile oynanan karşılaşmanın ardından özel bir uçakla bu sabahı ilk ışıklarıyla birlikte Konya'ya indi.

Ay yıldızlı ekibi, Konya'da bir grup taraftar karşıladı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetimindeki milli takım kafilesine sevgi gösterisinde bulunan taraftarlar, teknik heyet ve oyuncularla hatıra fotoğraf çektirdi. Milli Takım daha sonra otobüsle konaklayacağı otele geçti.

A Milli Futbol Takımı, 13 Ekim Salı günü A Grubu'ndaki 10. ve son maçında İzlanda ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına bu akşam Konya'da yapacağı antrenmanla başlayacak. Saat 18.00'de yapılacak antrenmana tüm oyuncuları katılması bekleniyor.

FATİH TERİM: ALLAH ÜLKEME BİR DAHA BÖYLE ŞEYLER GÖSTERMESİN

Bu arada Çek Cumhuriyeti maçının ardından yapılan basın toplantısına UEFA'nın zorunlu talimatı nedeniyle geldiğini belirten Fatih Terim'in ay yıldızlı ekibin tarihinde deplasmanda ilk kez kazandığı maçla ilgili yorum yapamayacağını söyledi.

Dün sabah saatlerinde Ankara'da yaşanan ve en son 95 kişinin hayatını kaybettiği terör olayları nedeniyle oldukça üzgün görünen Fatih Terim, "Allah ülkeme bir daha böyle şeyler göstermesin." dedi.

A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ndeki kritik mücadelede Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yendiği maç sonrası Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili duyduğu derin üzüntüyü aktardı. Fatih Terim, basın toplantısına mecburiyetten geldiğini belirterek, Çek Cumhuriyeti maçı ve alınan sonuçla ilgili bir değerlendirme yapamayacağını söyledi.

Terim, futbolu konuşmanın yaşanan olaylar nedeniyle anlamsız olduğunu ve içinde de gelmediğini belirterek, "Benim yerimde siz olsanız konuşur musunuz, sevinebilir misiniz? Dolayısıyla bana anlayış göstereceğinizi düşünüyorum. Allah ülkeme bir daha böyle şeyler göstermesin." dedi.