Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ligde yabancı oyuncu sayısının 14'e çıkartılmasıyla ilgili olarak, "Ne getireceğini zaman gösterecek. Ama bir takımda 8-9 yabancı, 2 yerli oyuncu düşünmek bile istemiyorum." dedi. Sağlam, bu sezonki hedeflerini ise Avrupa kupalarına katılmak olarak açıkladı.

Başarılı teknik adam, Özlüce Tesisleri'nde gerçekleştirilen 14 günlük yeni sezon ilk hazırlık kampının ardından değerlendirmelerde bulundu. 2015-2016 sezonu için çalışmalara 2 Temmuz'da başladıklarını ve 2 haftalık Özlüce kamp dönemini bitirdiklerini belirtti. Oyunculara üç gün izin verdiklerini, 20 Temmuz Pazartesi akşam 18.00'de Almanya'da ikinci hazırlık kampının başlayacağını kaydetti.

Bu dönem oyuncuların takıma adaptasyonu ve performanslarını üst seviyeye çıkarmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Sağlam, bu dönemde sakatlık yaşamadıkları için mutlu olduklarını vurguladı. Sağlam, Almanya'da 11 günlük kapta 4 hazırlık maçı yapacaklarını ve oyuncuları fiziksel olarak en üst seviyeye çıkarmaya çalışacaklarını ifade etti.

"DÜNYACA ÜNLÜ KULÜPLERDEN TEKLİF OLAN OYUNCULARIMIZ VAR"

Bütün hazırlıkları 8 Ağustos'ta Galatasaray ile oynayacakları Süper Kupa maçı ile bir hafta sonra başlayacak lig için yaptıklarını belirten başarılı çalıştırıcı, "Ben, başkanımız ve Necmettin Bey ile diğer yönetici arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ekonomik zorluklara rağmen bize destek olacak oyuncuları transfer etmek için yoğun bir çaba sarf ediyorlar. Kulübün bütün imkanlarını seferber etmiş durumdalar." diyerek şöyle konuştu:

"Bu ana kadar yaptığımız transferler gerek kişilik ve karakter yapısı itibariyle, gerekse de sporculuk kalitesi ve performans itibariyle bizi yukarı taşıyacak arkadaşlarımız. Onların bu iki haftalık dönemde gösterdikleri uyum da bize gelecek adına umut verdi. Bugün bir arkadaşımız daha aramıza katılacak. Jorguera, Eskişehir'de bir sene çalıştık, daha sonra almaya çalıştık alamadık. Kendisi çok kaliteli, düzgün bir insan. Diğer takım arkadaşları ile birlikte daha önce gösterdiği performansın üstüne çıkacağını düşünüyorum.

Rahmetli başkanımız (İbrahim Yazıcı) hep 'Bursaspor'da transfer bitmez' derdi. Tabii ki bitmez. Her hedef yeni arayışlara sürükler bizi. 2 ya da üç oyuncu alarak, ki takımımızdan da oyuncu kaybetmemek gerekiyor. Onun için de büyük bir uğraş veriyoruz. Aslında transferden ziyade bunu da gündeme getirmek gerekiyor. Dünya çapında kulüplerden teklif olan oyuncularımız var. Onların da kafasını rahatlatmak burada devam etmelerini sağlamak da transfer başarısıdır. Şuanda biz onları bu noktaya gerdik çok şükür. Bakambu olsun, Volkan Şen, Ozan Tufan, Emre Taşdemir olsun, ciddi teklifler alan oyuncular. Çocukların kafası karışıyor. Onlar şuanda çok mutlu şekilde tatillerine çıktılar. İnşallah Pazartesi günü de kendilerini Bursaspor'a ait hissederek işlerini yapmaya devam edecekler."

"FAİR PLAY'DEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ"

Gelecek sezon zirve mücadelesi verirken fair play'den asla taviz vermeyeceklerini dile getiren Sağlam, "Önümüzdeki sene hedefimiz ortada. Gerek Türk futbol kamuoyunun ve gerekse Bursaspor camiasının bizden ne beklediğini çok iyi biliyoruz. Bunun bilincindeyiz." diyerek, şunları söyledi:

"Çalıştığımız 4 yıllık dönem içinde kesinlikle taviz vermediğimiz bir şey, biz bir taraftan performans itibariyle sıralamada üst sıralarda olmaya çalışacağız. Ligin zirvesinde iddialı olmaya çalışacağız ama biz bunu aynı şampiyonluk sezonunda olduğu gibi fair play içinde, herkesin bize saygı gösterdiği şekilde yapmaya çalışacağız. Sonucu bize neye mal olursa olsun bundan kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Hele hele ülkenin son dönemde yaşadığı futbol içinde olmasını istemediğimiz işlerin hiçbirinin içinde olmayacağız.

İşlerimizi düzgün yapacağız. Sadece Bursa'nın takımı değil Türkiye'nin takımı olmak için gerekirse fedakarlık yapacağız. Rakibe, bu işin içinde olan birimlere saygı noktasında üst düzey bir çaba ortaya koyacağız. Bundan herkes emin olabilir. Bizden çok daha ekonomik anlamda güçlü takımlara karşı mücadele içinde olurken farklı olarak bu işi düzgün yapacağız. Futbolun evrensel değerleri ile beraber bu işi herkesin takdir ettiği şekilde yapacağız. Bursaspor'un yanında olduğunu söyleyen herkesten de bu değerleri uygulamasını isteyeceğiz."

"HEDEFİMİZ AVRUPA KUPALARINA KATILMAK, FAZLA TRANSFER YAPMAKLA BU OLMUYOR"

Rakiplerin çok ciddi transferler yaptığını belirten genç teknik adam, "Bizim bütün transferlere harcadığımızdan daha fazla parayı bir tane oyuncuya verebiliyorlar. Ama olsun, biz bunun tecrübesini yaşadık. Fazla para harcamak, fazla transfer yapmakla olmuyor. Daha evvel olduğu gibi bizim başarımıza katkı yapacağına inandığımız arkadaşlarla değerler üreterek bu açığı kapatmaya çalışacağız. Daha evvel yaptık, yine yaparız." dedi.

Ne yaptıklarını da anlatan Sağlam, içerde birbirlerini sahiplendiklerini, şehir genelinde bütünlük sağladıklarını, şehri yönetenlerin, sivil toplumun, taraftarların da takımı sahiplenmesiyle beraber, bunu bir kent hareketi haline getirdiklerini ve ciddi anlamda bir kuvvet ürettiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Sonra bir baktık onlarla daha güçlü bir hale gelmişiz. Bunu yine yapacağız inşallah. İnşallah son dönemde kaybolan bu şehir bütünlüğünü sağlayıp, rakiplerimizle aramızdaki bu saydığım farkları ortadan kaldıracağız, hatta onların önüne geçmeyi başaracağız. Ben bu şehrin insanına güveniyorum, geçmişte yaptık, yine yaparız. Önümüzdeki sezonda hedefimiz Avrupa kupalarına katılan, bunu gelenek haline getiren bir Bursaspor oluşturmak istiyoruz. Bu konuda iddialı konuşuyorum. Çok iddialı değilim ama bu konuda şehrimize, başkanımıza, taraftarlarımıza çok güveniyorum. Bunu geçmişte yaptık, inşallah yine yapacağız."

"KALEDE SIKINTIMIZ YOK, SOL BEK VE İLERİYE OYUNCU ALACAĞIZ"

Oyuncuların kalitesini ve transfer çalışmaları hakkında bilgi de veren Ertuğrul Sağlam, "Kalede bir sıkıntımız yok. Belki de ülkede bulunan planlama ve oyunu kalitesi itibariyle en öndeyiz diyebiliriz. 4 tane en iyi potansiyel ve ülke futbolunda önemli yerlerde olacak kalecimiz var. Bir şansımız da kaleci antrenörümüz, Öztürk hoca." diyerek, şunları söyledi:

"Defans hattımızda sağ bekte bir alternatif oyuncu gerekiyor, orada rekabet oluşturmamız gerekiyor. Defansın ortasında Sedat Berisha ile onun da kampta performansını değerlendireceğiz. Solda sıkıntımız yok. Bakambu solda oynadı biz de orada düşünüyoruz. Bakambu, Ozan, Aydın'ın performansı iyi gidiyor, iyi de çalışıyorlar. Onlar içinde net bir karar vermek için kampın ikinci bölümüne bakacağız. Treore için de bu geçerli. O da iyi çalışıyor.

Bu arkadaşlarımızdan ümitliyiz. Kendileri ile yaptığım konuşmada 'biz sizi bu takımın içinde görmek istiyoruz' dedik. Ama biz istemekle yetmiyor, sizin istemeniz lazım. Onlar istediklerini gösterdiler. Çalışan adamın, bize destek olmak isteyen adamın her zaman yanındayız. Alırız başımızın üstünde taşırız. Bizi suistimal edecek, bize zarar verecek herhangi bir şey görürsek onları da affetmeyiz. Bakambu'yu kenarda kullanırsak önde bir eksiğimiz olacak. Oraya da bir yabancı olacak."

"BELLUSCHİ'NİN GİTMESİNE ÜZÜLDÜK AMA HAYIRLI OLDU"

Sağlam, 'Belluschi'nin takımdan gitmesi planlarınızı bozdu mu?' şeklindeki soruya ise "Belluschi geçen sene iyi bir performans ortaya koydu. Ama bazı gerçekler var. Bazen istemeyerek de olsa başınıza gelen bu olayların sonrasında hayırlı bir iş çıkabilir. Bellucshi 32 yaşına geldi." diyerek, şöyle cevap verdi:

"Onun bu takımda olmasını istedik, yoğun bir şekilde görüştük. Onun burada kalması için her şeyi yaptık. Mukavelesinde iyileştirme bile teklif ettik. Şöyle düşünüyorum, Belluscshi gelse dese ki iki sene buradayım, 2 sene mukavelemi uzatın, uzatılabilirdi. Parası da iyiydi. 3 yıllık süre içinde değerlendirdiğimiz zaman, 35 yaşına geleceğini düşündüğümüz zaman aslında tabii ki yerini doldurmak şartıyla belki de bu kararın bizim için çok da kötü bir gelişme olmadığını değerlendirebiliriz. Biz onun burada olmasını çok istedik. Ama burada olmak istemeyen bir oyuncuyu zorla tutmak da doğru değil. Yalvararak, nazlanarak, rica minnetle burada bir oyuncu olacaksa olmasın. Gitmesine üzüldük ama çok da sıkıntılı bir durum olmadığı ortada."

"TARAFTARLAR GEÇEN SENE İSTİRAHAT ETTİ"

Taraftarlara da seslenen Sağlam, "Taraftarlara çok iş düşüyor. Geçen sene istirahat ettiler. Tatil yaptılar. Bu sene sorumluluk alacaklar, geçen sene yapamadıklarını bu sene yapacaklardır. Bizim başarılı olabilmemiz için onların bize vereceği destek çok önemli. Daha önceki başarılarımız taraftarın desteği ile oldu. Onların desteği olmadan başarının imkanı yok. Bursaspor'u seviyorlarsa gelecekler takımlarını destekleyecekler. Biz de onları mahcup etmemek için elimizden geleni yapacağız." dedi.

"8-9 YABANCI OYUNCU DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMİYORUM"

Ertuğrul Sağlam, ligde yabancı oyuncu sayısı ile ilgili bir soru üzerine ise "Yabancıya bir defa karşı değilim. Yetenekli, Türk futboluna bir şeyler katacak yabancılar gelecekse kapımız açık. Biz de alıyoruz. Ozan Tufan, Volkan Şen, Aziz, Serdar Aziz gibi, kalede iki tane milli kalecimiz var, iyi kalecimiz var, yerli oyuncu konusunda dengeyi oluşturacak kadro oluşmuş durumda. Ben yabancı sayısının bu kadar arttırılmasının sonuçları ile ilgili ilk olarak kulüpleri ekonomik olarak biraz rahatlattı gibi. Ama ne getirecek zaman gösterecek. Ama bir takımda 8-9 yabancı, 2 yerli oyuncu düşünmek bile istemiyorum. Böyle bir durum Türk milli takımına zarar verir. Yerli oyuncuların oynaması gerekir. Onlar da belki performanslarını üst seviyeye çıkartacaklardır." diye cevap vererek sözlerini tamamladı.