Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır liderleri, Güney Lefkoşa'da düzenlenen üçlü zirvede bugün bir araya geliyor. Rum lider Nikos Anastasiadis, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin gündeminde enerji, ticaret, denizcilik ve turizmde işbirliği var.

Zirvede mutabakata varılacak noktaların hayata geçirmesine yön verecek ortak bir deklarasyonla sonlanacağını bildirildi. Üçlü zirve öncesinde, Güney Kıbrıs-Mısır, Yunanistan- Mısır liderleri arasında ayrı ayrı ikili görüşmeler de gerçekleştiriliyor. Görüşmeler sonrasında basına ortak açıklama yapılması bekleniyor.

ÜÇ ÜLKE ARASINDA 'ORTAK KAYGILAR'

Öte yandan, Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki “Afrodit” parselinden Mısır’a doğalgaz satılması anlaşmasının ilerleme aşamasında olduğunu belirtirken ayrıntı vermekten kaçındı. Üçlü görüşme konusuna da değinen Hristodulidis, Yunanistan ve Mısır ile ortak kaygıların bulunduğunu, bu çerçevede bugünkü görüşmenin gerçekleştirileceğini ifade etti.