Bursaspor ile 3 yıllığına anlaşmaya varan teknik direktör Ertuğrul Sağlam, yeni dönemde daha güçlü bir kadro oluşturacaklarını söyledi.

Bursaspor TV’ye konuşan Sağlam, Bursa’da görev yaptığı 4 yıllık dönemde, başarıda istikrarı sağladıklarına dikkat çekti. Sağlam, "Türkiye'de olmaz denileni, kentle bütünleşerek gerçekleştirdik. Antrenörlükte en güzel dönemimi, çağımızı yaşadık. Ancak geçmişle yaşanmıyor." dedi. Bursaspor’un geçen sezon ofansif bir futbol oynadığına dikkat çeken Sağlam, "Güzel futbol vardı, ancak sonuç olmadı. Savunmada zaaflar vardı. Ofansif gücümüzü defansif olarak da ön plana çıkartacağız. Çok heyecanlı, hırslı ve istekliyim. Bu şehir olayı sahiplenirse, kenetlenirse, şehrin dinamikleri bir sinerji ortaya çıkartırsa başarı gelir. Çok güzel günler yaşayacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

Teknik direktörlük yapmadığı dönemde Brezilya, Arjantin, Çek Cumhuriyeti ve Portekiz'de maçlar izlediğini aktaran Sağlam şunları kaydetti: "Bu dönemde çok maç izledim. Elimizde oyuncu portföyü var. Takımımızın eksik bölgelerine onları monte etmeye çalışacağız. Yarından itibaren yeni sezonla ilgili planlama çalışmalarına hız vereceğiz. Kısa zamanda organize etmek zorundayız. Yeni stadımızda yeni bir şampiyonluk daha yaşamak istiyoruz."