Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ligde Gençlerbirliği'ni 3-2 yendikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, "Galibiyet kolay olmadı diyebiliriz. Bu galibiyetin güzel günlerin başlangıcı olması umuduyla Bursaspor camiasına hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 4. haftasında ilk galibiyetlerini ve ilk puanlarını aldıklarını belirten başarılı teknik adam, maçla ilgili yaptığı açıklamada ise şu değerlendirmede bulundu:

"3 haftadır kazanamayan, beklentinin altında kalmış bir takım, bir oyuncu grubu vardı. Oyuncuların üzerindeki baskı ve gerginlik çok açıktı. Taraftarlarda da bu gerginlik vardı. Böyle bir ortamda maça çıktık. Bugün futbol adına öne ne çıktı derseniz, bizim dün itibariyle bulunduğumuz ortam itibariyle çok ihtiyacımız olan 3 puan ve bu 3 puanı alırken atılan 3 gol ve yediğimiz 2 tanede bizim düzeyimizdeki takıma yakışmayacak bireysel hatadan gelen goller vardı.

Bugün 3 puana çok ihtiyacımız vardı, taraftarın, oyuncuların çok ihtiyacı olan bir 3 puandı. Biz iyi oyuncular transfer ettik ama daha bir takım olamadık maalesef. Takım olgusu içinde futbol adına bir çok güzelliği, değeri barındıran bir şey. Çok kolay oluşmuyor. Bu zamanla olacak bir şey. Bu süreç içinde alınacak bu tür galibiyetler bu süreci hızlandıracak. Aynı zamanda taraftara camiaya oyunculara ekstra bir motivasyon sağlayacak.

Daha iyi oynamamız gerekiyor. Bunun farkındayız. Oyuncuların birbirini daha iyi tanıdığı daha fazla destek olduğu bir ortamda daha güzel şeyler olacak. Yaptığımız güzel şeyler oldu, hatalarımız da çok oldu. Daha iyi oynamamız gerekiyor. Bu takım birbirini tanıdığı zaman, daha farklı bir takım ortaya çıkacak. Daha güzel şeyler göreceğiz hep beraber. Ben alınan 3 puan için taraftarlarımıza, oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Karşımızda da çok mücadele eden genç, disiplinli bir takım vardı. Galibiyet kolay olmadı diyebiliriz. Bu galibiyetin güzel günlerin başlangıcı olması umuduyla Bursaspor camiasına hayırlı olmasını diliyorum. İlk galibiyetimizi, ilk puanlarımızı aldık. Bu dönemde taraftarlarımızın desteğine, hoşgörüsüne ihtiyacımız var. İnşallah daha güzel şeyler yapacağımızı söylemek istiyorum."

Sağlam, kadroda Cuenca, Traore ve Aydın'ın olmaması konusundaki bir soruya ise "Kadromuzu yapmaya çalışıyoruz. Bu oyuncular çok çalışıyorlar ama sezon uzun, inşallah onlardan da en kısa zaman içinde faydalanacağız." diye cevap verdi.

MEHMET ÖZDİLEK: OYNANAN OYUNDAN SON DERECE MEMNUNUM

Gençlerbirliği teknik direktörü Mehmet Özdilek ise kaybetmelerine rağmen oynanan oyundan memnun olduğunu söyledi. Özdilek, şunları dile getirdi:

"Kaybettiğimiz için üzgünüz. Aslında maç beklediğimiz gibi geçti. Çok kolay ve basit goller yedik. Bu bizi demoralize etti. Belki bu kadar basit gol atacaklarını Bursaspor bile beklemiyordu. Kolay gol yeme hastalığı sezon başından beri devam ediyor gibi görünüyor. Bununla ilgili çalışacağız. Alacağımız dersler var. Ama ben oyuncularımın performansından memnunum. Bunu daha ileri taşıyacağız. Bazı oyuncularımın performansını biraz daha ileri taşıyacağız.

Bugün gönül isterdiki puanla dönelim, puanla başlayalım ama en azından 2 gol atmak bizim için çok değerli. Hak etmedik. Ama futbol netice oyunu. Rakibimizi tebrik ediyoruz. Önümüzde uzun bir süreç var. Bu süreçte çok çalışıp, yapmamız gereken ne ise onu yapacağız. Bugün oynanan oyundan son derce memnunum."