Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, her türlü sıkıntıya rağmen kazanmaları gereken bir maç oynadıklarını ancak mağlubiyet nedeniyle üzgün olduklarını söyledi.

Takımının sahasında Gaziantepspor'a 1-0 mağlup olduğu karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli teknik adam, "Kendi taraftarımız önünde sezonun ilk maçını oynadık. Kazanıp hem geçtiğimiz haftanın moral bozukluğunu atmak hem de kökten değişen takımın geçiş sürecinde moralimizi motivasyonumuzu artırmak istedik. İlk devre üretken olamadık ama ikinci yarı tempoyu artırdık. Pozisyonlar ürettik ama değerlendiremedik. Son dakikada gereksiz bir riskle kendimize yakışmayacak bir gol yedik ve mağlup olduk. Şunu samimiyetimle söylüyorum, biz bugün kazanmamız gerekiyordu. Her türlü sıkıntılar, yeni katılanlar sorunlar olabilir ama kazanmamız gerekiyordu. Ben geleceğe iyimser bakıyorum. Önümüzdeki hafta hem anlaşmış olduğumuz oyuncunun gelecek olması, orta bölgedeki oyuncunun takıma katılması, Stoch'un da birkaç antrenmanla takımla birlikte olduğunu düşünürsek, ilerde takımla ilgili sıkıntılar ortadan kalkabilir. Bu sıkıntıları bir dönem daha yaşayacağız. Yapmamız gereken bu dönemde daha az puan kaybı ile süreci aza indirmek. Sonuçta mağlup olduk, üzüldük ama önümüzdeki hafta Başakşehir ile önemli bir karşılaşma oynayacağız. İnşallah bugün yaşadığımız olumsuzlukların her geçen gün azalarak, bu sıkıntılı süreci atlatacağımız moral motivasyonu bulacağımıza inanıyorum." dedi.

MUTLU TOPÇU: OYUNCULARIMI TEBRİK EDİYORUM

Gaziantepspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu ise ilk hafta mağlup olduklarını hatırlatarak, şunları söyledi: "İlk hafta mağlubiyetle başlamıştık. 10 kişi oynadığımız maçı kaybetmiştik. Son dakikada oyun disiplininden kopunca goller geldi. Bugün de aynı karşılaşma oldu. Keyif olmamız gerektiğini defalarca söyledik. Zevkli maç oldu. Her iki takımında pozisyonları vardı. Onlar yararlanamadı, biz yararlandık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Zor bir maçtı. Önümüzdeki hafta Beşiktaş maçı var. Biz bütün maçlara kazanmak için çıkıyoruz. İnşallah kazanırız." dedi. Topçu, Emre'nin ceza alanında düşürülmesiyle ilgili, "Maçtan sonra konuşmak kolay, ne olduğunu bilmiyorum." diye konuştu.
BENİM İÇİN GURUR VERİCİ
Ertuğrul Sağlam ile karşılaşmalara ile ilgili olarak ise, "Benim ligdeki ikinci maçım. Bursa'da çok büyük başarılar elde ettik. Çok anılarım var. Burada kazanmak benim için gurur verici. Çok iyi bir takım Bursaspor, çok iyi bir hocaları var. Ama takımın biraz zamana ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.