Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Antalyaspor karşısında taraftarın desteği ile üç puan alıp üst sıralara çıkmak istediklerini belirterek, "Kazanmayı alışkanlık haline getirmeliyiz." dedi.

Başarılı teknik adam, Süper Lig'in 8. haftasında 17 Ekim Cumartesi günü Atatürk Stadı'nda konuk edecekleri Antalyaspor maçı öncesi Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Sözlerine, milli takımın Avrupa şampiyonası finallerine katılması nedeniyle milletçe yaşadıkları mutluluğu belirterek başlayan Sağlam, Fatih Terim, federasyon yöneticileri ve futbolcuları tebrik etti.

"ARTIK İSTİKRARLI BİR TAKIM HALİNE GELMELİYİZ"

Lige sıkıntılı başlamalarına rağmen Eskişehirspor ve namağlup durumdaki Çaykur Rizespor'u yenerek 3 puan aldıklarını ardından lig arasına girdiklerini hatırlatan sağlam, şunları dile getirdi:

"Antalyaspor maçı ile taraftarın karşısına çıkacağız. Artık kazanmayı alışkanlık haline getirmemiz gerekiyor. Taraftarın beklentisine hem oyun hem sıralama olarak karşılık verecek şekilde oynamak istiyoruz. Oyuncularımızdan şunu istiyoruz, artık belli bir yola girdik, bu yoldan dönüşümüz yok. Herkesin fedakarlık yapması, daha fazla çalışıp yapabileceğinin en iyisini yapmasını istiyoruz. Bu takımın artık ligde istikrarlı bir takım haline gelmesini istiyoruz. Antalyaspor da her maç gibi final karşılaşması gibi karşımızda duruyor."

"TARAFTARIN DA SORUMLULUK ALMASINI BEKLİYORUZ"

Cumartesi günü saat 16.00'da hem taraftar hem takım olarak çok önemli bir sınavdan geçeceklerini dile getiren Sağlam, "Taraftarlarımızdan da aynı şekilde sorumluluk almalarını, stadı doldurup, takımlarına itici güç olmalarını istiyorum." diyerek, şunları söyledi:

"Ülke olarak ihtiyacımız olan birlik beraberlik ve dayanışma ortamını Cumartesi günü statta göstererek güzel bir mesaj vermek istiyoruz. Taraftarların o stadı doldurup, takımlarını yürekten destekleyeceklerine inanıyorum. İnşallah onların desteği ile takımımız da güzel bir karşılaşma ortaya koyacak, güzel bir oyunla üç puan alarak, hem sıralamada bizi üste taşıyacak, hem de motivasyonumuzu artıracak bir sonuç alacağız."

"BİR KALİTE ORTAYA KOYMAMIZ GEREKİYOR"

Antalyaspor'un iyi bir takım olduğuna dikkat çeken Sağlam, "Lige iyi başlayan bir takım ile oynayacağız. Yusuf hoca çok genç ve başarılı. Çok iyi bir hoca. İyi bir kadroya sahip, yıldız oyuncuları var. İyi bir takıma karşı oynayacağız. Dolayısıyla nasıl bir kalite ortaya koymamız gerektiğini de hepimiz biliyoruz. Cumartesi günü zor bir karşılaşma bizi bekliyor ama oyuncularımız sorumluluk alacak, taraftarımız onları destekleyecek, galibiyet alarak üst sıralara çıkacağız." diye konuştu.

Bu arada Dany'nin sakatlandığını ve 3 hafta oynayamayacağını da kaydeden Sağlam, "İnşallah onun da takımımıza bir an evvel dönmesini bekliyoruz." diyerek, takımdaki diğer oyuncularla ilgili de şunları söyledi:

"Advincula uzun bir yolculuk yapıyor, yarın burada olacak. Necid bugün takıma katılıyor. Bunun dışında Dzsudzsak, biraz üzüntülü geldi. Son dakika attığımız gol sayesinde biz gittik, onlar gidemedi. O da güzel bir açıklama yapmış, başka takımın gitmesindense Türkiye'nin gitmesi onu da mutlu etti. Diğer oyuncularımızın morali zaten yerinde. Stoch gidiyor, Necid gidiyor, Sivok gidiyor. İnşallah Dzsudzsak da gider. Bir çok oyuncumuzu Fransa'da izleme şansına kavuşacağız. Bu da takımımız adına güzel bir durum."