Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, kiralık olarak forma giyen Miroslav Stoch'un mukavelesindeki madde gereği Fenerbahçe maçında oynayamayacak olmasıyla ilgili, "Bence garip değil." dedi.

Başarılı teknik adam, Süper Ligin 5. haftasında 20 Eylül pazar günü deplasmanda karşılaşacakları Fenerbahçe maçı öncesi Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

"OYUNCULAR İÇİN GÜZEL BİR FIRSAT"

Bu hafta ligde çok önemli bir takımla karşılaşacaklarına dikkat çeken genç çalıştırıcı, şu değerlendirmede bulundu: "Çok önemli bir rakiple, gerçekten kadrosunu önemli futbolcularla takviye etmiş, lige de iyi başlamış şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacağız. Bu gibi karşılaşmalarda oynamak bir takım için zaman zaman kolay olabiliyor ama rakibin gücü ve atmosferi göz önüne aldığımızda zorlu bir ekip ve zorlu bir atmosfer bizi bekliyor. Bu gibi karşılaşmalarda hoca için oyuncularını çok fazla motive etmeye olayın ciddiyetini anlatmaya çok fazla gerek kalmıyor. Oyuncular için de güzel bir fırsat."

"FENERBAHÇE'Yİ YENİP ÜST SIRALARA ÇIKMAK İSTİYORUZ"

Lige kötü başladıklarını hatırlatan Sağlam, "Fenerbahçe karşısında ortaya koyacağımız mücadele, olumlu futbol ve alacağımız bir galibiyetin bundan sonraki dönemle alakalı bize katacağı değerlerin farkındayız. Bu karşılaşmadan alınacak iyi bir sonucun ki biz geçiş süreci yaşıyoruz. Bir adaptasyon dönemindeyiz. Bir çok oyuncusunu değiştirmiş, kadrosunu önemli ölçüde kaybedip yerine yenilerini almış bir takımın, alınacak iyi sonuçların takımın moral ve motivasyonunu artıracağını ve bu sürecin kasılması için katkı sağlayacağı ortada. bu yüzden Fenerbahçe karşılaşmasını güzel bir fırsat olarak değerlendirip hem de ligdeki puanımızı artırıp üst sıralara çıkmak hem de adaptasyon sürecini bir an önce tamamlamak istiyoruz." dedi.

"BİZİM NELER YAPACAĞIMIZ BELİRLEYECEK"

Fenerbahçe'nin dün UEFA Avrupa Ligi'nde Molde'ye 3-1 yenildiği maçı hatırlatan genç çalıştırıcı, "Dün bir karşılaşma oynadı Fenerbahçe mağlup oldu. Bu mağlubiyetin etkileri ne olacak. Bunu hafta sonu göreceğiz. Bir önceki oynadığı karşılaşmanın etkilerinden çok pazar günkü maçı etkileyecek en önemli etken de bizim orada futbol adına ortaya koyacağız değerler ve üretkenlik olacak. Rakibin içinde bulunduğu durumdan ziyade bizim neler yapacağımız belirleyici olacak." diye konuştu.

"2-3 AY KENDİMİZE GELEMİYORUZ"

Bu hafta ilk defa tam takım olarak çalışmaya başladıklarını hatırlatan Sağlam, "Bunun olumlu etkilerini antrenmanlarda görmeye başladık. İnşallah bu çocuklar, adaptasyonla alakalı sıkıntılarını giderip oyun içinde katkı sağlayacak düzeye geldiklerinde bu takım futbol adına çok daha güzel şeyler yapacak. Buna yürekten inanıyorum. Bunu zaman içinde halletmemiz gerekiyor. Böyle bir futbol dünyası yok, dışarıdan oyuncu getiriyorsunuz iki gün sonra çok iyi oynasın beklentisi var. öyle bir şey yok. Alt mahalleden üst mahalleye taşındığımızda bile 2 üç ay kendimize gelemiyoruz. Yeni arkadaşlarımızda bu sıkıntıların yaşanması çok doğal. Hepsi çok karakterli yetenekli oyuncular." diye konuştu.

"SABIR VE DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR"

Bursaspor camiasının biraz daha sabırlı ve bu gerçekler ışığında olaya bakmasını isteyen Sağlam, Türk futbolunda da sabır ve istikrar sorunu olduğuna dikkat çekti. Ellerinden geleni yaptıklarını belirten Sağlam, "Var gücümüzle bu takımın Bursasporluları mutlu edecek gururlandıracak düzeye gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu süre içinde bizle beraber olan insanların sabrına hoş görüsüne ve desteğine ihtiyacımız var. Bu 4 haftada bize destek olan, moralimizi artırmaya çalışan insanlar da oldu ama tam tersi düşünenlerde oldu. Allah, inşallah bize güzel günleri gösterecek, bu takım çok daha iyi yerlere geleceğiz." ifadelerini kullandı.

Dünkü antrenmanda Josue'nin belinde sorun olduğunu ama takımda sakatlık bulunmadığını vurgulayan Sağlam, Sivok'un da takımla çalıştığını, tam kadro hazırlıklara devam ettiklerini kaydetti.

"STOCH'UN OYNAMAMASI GARİP DEĞİL"

Fenerbahçe maçında Stoch'un anlaşma gereği oynayamayacak olmasını 'garip' karşılayıp karşılamadığının sorulması üzerine Sağlam, "Bence garip değil. Yani ülke olarak futbola bakışımız, olayları değerlendirme biçimi, futbol kültürümüz ve taraftar yapımız bu olayı bu şekilde değerlendirecek düzeyde değiliz. Ne gibi sıkıntılar olabileceğini birlikte değerlendirelim. Stoch bizde kiralık. Sezon bitince kendi takımına dönecek. İnsanın duyguları var. Fenerbahçe karşısında çok hırslı oyun oynuyor, bir iki tane de gol atıyor. Fenerbahçe açısından baktığınızda olumsuz karşılayabilirler dönecek oraya çünkü. Bu tarafta ise çok net bir pozisyonu kaçırabilir. Yada gol atabilir, gol atınca da sevinmez haliyle. Bunun örneklerini yaşadık. Bu sefer bu tarafta sıkıntı oluyor. Oyuncu iyi oynasa da kötü oynasa da sıkıntı oluyor. Ben açıkçası, insanlar farklı düşünebilir ama bizim futbolu değerlendirme kültürümüz bu iki durumu da iyi karşılaşacak bir durumda değil. Belki oradaki bir durumu bütün bir sezonunu yok edebilir. O yüzden ben daha bu ülkenin bu gibi durumu hoşgörü ile sağduyu ile karşılayacağını düşünmüyorum." yorumunda bulundu.

"SUTTER VE NECİD'İ ZAMAN ZAMAN BİRLİKTE KULLANACAĞIZ"

Sağlam, Sutter'in gösterdiği performans ile ilgili ise şunları söyledi: "Geldi hemen takıma katıldı, beklediğimiz bir performans ortaya koyamadı. Necid sakatlıktan çıktı, iyi çalışıyor. Gol atmış olmanın morali de onu destekledi. Biz de hafta sonu ile alakalı bir tercih yapacağız. Zaman zaman da inşallah ikisini de beraber kullanmayı düşünüyoruz. Hafta sonu hangisi takıma daha fazla katkı yapar mesajını verirse onunla başlayacağız. Sutter de geldiğinden daha iyi, çalışıyor."