Sağlık Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda hareketli yaşamı teşvik için hazırladığı etkinliklerde, organizasyona katılan vatandaşlar arasında düzenlediği bisiklet yarışlarında ilk üç kişiye bisiklet veriyor.
Daha önce, sağlıklı yaşam kültürü oluşturmak ve hareketli yaşamı teşvik için birçok çalışma yapan Sağlık Bakanlığı, bu kez de Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 52’incisi gerçekleştirilen Bisiklet Turu’nda bir dizi etkinlik hazırladı. 24 Nisan - 1 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Türkiye Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda hareketli yaşamın sağlığa olumlu etkileri vurgulanıyor. Turun her etabının başında ya da sonunda halka yönelik bisiklet yarışları düzenlenirken her kategoride ilk üç kişiye bisiklet veriliyor. Ayrıca her etapta aktivite katılımcılarına tişört, şapka ve bisiklet forması hediye ediliyor. Sağlık Bakanlığı, tur boyunca 12 sağlıklı yaşam aracı görevlendirdi. Bu araçların 4’ü yarış gurubunu takip ederken, 4’ü start noktasına, 4’ü de varış noktasında konuşlandırılıyor. Teknolojik imkanlarla donatılan sağlıklı yaşam araçlarında sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, hijyen, ağız ve diş sağlığı, ilk yardım gibi konularında bilgilendirmeler yapılıyor. Ayrıca vücut analiz tespiti yapılarak bilgiler veriliyor.
Turda ayrıca Kanser Tarama Tırı görevlendirildi. Kanser Tarama Tırında, meme, rahim ağzı ve kolon kanseri taraması yapılıyor. Tarama sonuçları, anlık olarak kanser merkezine iletilirken, gerekli değerlendirmeler radyoloji uzmanları tarafından yapılıp tarama yaptıran vatandaşlara ulaştırılıyor. Ayrıca başlama ve varış alanlarında halk sağlığı stantları açan bakanlık, bu stantlardan fiziksel aktivite ve sağlıklı beslenmeyi teşvik eden bilgilendirmeler yapıyor.
52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda, İstanbul-İstanbul, Kapadokya-Kapadokya ve Aksaray-Konya etaplarında yarışlar gerçekleştirildi.